Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την Τετάρτη, συζητήθηκε το εγγραμμένο στην ημερήσια διάταξη ζήτημα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα γενέθλια του προέδρου του συλλόγου, Δημήτρη Βερβεσού, την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του στον ΔΣΑ, χωρίς τις απαιτούμενες και αναγκαίες προφυλάξεις (μάσκες, κ.λπ.).

Κατά τις εργασίες του διοικητικού συμβουλίου, ο κ. Βερβεσός ανέφερε ότι αρκείται στη δήλωση-ανάρτηση που έκανε στο Facebook και δεν θέλει να προσθέσει κάτι άλλο, καθώς είναι εμπλεκόμενος. Όπως είναι γνωστό, από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει διαταχθεί για το εν λόγω περιστατικό προκαταρκτική έρευνα, ενώ από τον πρόεδρο των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία – και η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε σε μέλος του πειθαρχικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής θέμα παραίτησης του κ. Βερβεσού δεν έχει τεθεί από κανένα μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Αναστασόπουλος, επισήμανε ότι πρέπει αφενός να υπάρξει παραίτηση από νοοτροπίες και λογικές που έχουν φέρει κατ΄ επανάληψη το δικηγορικό σώμα σε δύσκολη θέση και αφετέρου να υπάρξουν προστάσεις για μια θεσμική θωράκιση του κύρους του Δ.Σ. και του θεσμού του προέδρου του ΔΣΑ. Ακόμη, έντονη κριτική άσκησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, που είχε κατέβει στις εκλογές με το συνδυασμό «Εναλλακτική Παρέμβαση- Δικηγορική Ανατροπή».

Η ανάρτηση του κ. Βερβεσού στο Facebook, έχει ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   «Αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο γραφείο μου στις 20.11.2020 οφείλω να ενημερώσω τους συναδέλφους μου αναλυτικά για τα παρακάτω:

   1) Από την πρώτη στιγμή ΔΗΜΟΣΙΑ, όπως γνωρίζετε, αναγνώρισα το σφάλμα που έγινε και την ευθύνη που μου αναλογεί, τόσο έναντι του δικηγορικού σώματος, όσο και έναντι της κοινωνίας (επισυνάπτεται η σχετική δήλωση).

   2) Επειδή η αναγνώριση ευθύνης δεν πρέπει να είναι μόνο ρηματική, αλλά πρέπει να είναι και έμπρακτη:

   α) Ήδη από την Κυριακή της 22/11/2020 το πρωί, με επιστολή μου προς τον κατά νόμο αρμόδιο πρόεδρο του Πειθαρχικού Τμήματος, προ πάσης εντολής διενέργειας ποινικής προκαταρτικής εξέτασης, ζήτησα την πειθαρχική διερεύνηση του συμβάντος, όπερ και εγένετο άμεσα στις 23/11/2020 (επισυνάπτεται το σχετικό mail).

   β) Τέθηκα στη διάθεση της Δικαιοσύνης με δημόσια δήλωσή μου το ίδιο απόγευμα, δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση (επισυνάπτεται η σχετική δήλωση).

   γ) Τη Δευτέρα 23/11/2020 συγκάλεσα σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ για τις 25/11/2020, προκειμένου να συζητηθεί σε θεσμικό επίπεδο το θέμα (επισυνάπτεται η ημερήσια διάταξη).

   δ) Την Δευτέρα 23/11/2020 όλοι οι παρευρισκόμενοι συγγενείς και συνεργάτες υπεβλήθησαν σε έλεγχο διάγνωσης για τον κορονοϊό covid-19 και τα αποτελέσματα όλων είναι αρνητικά.

   3) Περαιτέρω, τη Δευτέρα 23/11/2020 ο χώρος του γραφείου του ΔΣΑ απολυμάνθηκε από συνεργείο με δαπάνες μου (επισυνάπτεται βεβαίωση εργασιών). Σημειώνω ότι όλοι οι χώροι του συλλόγου, για λόγους πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων και των συναδέλφων, απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

   4) Μετά ταύτα, η συνεχιζόμενη απηνής δημόσια διαπόμπευσή μου από ορισμένους κύκλους για τέταρτη συνεχή μέρα, είναι προφανές ότι υπερβαίνει τα όρια της συνήθους προβολής του θέματος και της έντονης κριτικής σε δημόσια πρόσωπα και παραβιάζει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τρίτων, μη δημοσίων και δη στενών συγγενικών μου προσώπων.

   5) Δεν καταλείπεται πλέον καμία αμφιβολία σε κάθε καλόπιστο τρίτο, ότι με αφορμή το εν λόγω δυσάρεστο περιστατικό, επιχειρείται ευθεία στοχοποίησή μου προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιδιώξεων.

   Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είμαι παρών και θα συνεχίσω το έργο μου και ιδίως στην πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη σημερινή συγκυρία, στην κατεύθυνση επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων του κλάδου”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης