Έκλεισαν τους δρόμους για να μην περάσουν οι πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, 08:02
Έκλεισαν τους δρόμους για να μην περάσουν οι πρόσφυγες

Αντιδράσεις και αναταραχή σημειώθηκαν τη νύχτα στα Γιαννιτσά και στην ε.ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών στο ύψος των διοδίων του Στρυμονικού, καθώς ομάδες ατόμων επιχείρησαν να παρεμποδίσουν λεωφορεία με πρόσφυγες να φτάσουν στους προορισμούς τους, δηλαδή σε ξενοδοχεία όπου και πρόκειται να φιλοξενηθούν.

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr, τα δύο λεωφορεία που κατευθύνονταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Γιαννιτσών, έφθασαν από παράδρομο στον προορισμό τους. Το ίδιο συνέβη και με λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο των Σερρών.

Εντονότερη ήταν η διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε κατά τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου στο 5ο χλμ Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης, όταν 30-40 άτομα έκλεισαν το δρόμο για να εμποδίσουν την προσέγγιση σε ξενοδοχείο των προσφύγων που μεταφέρονταν από τα νησιά. 

Το θέμα επιλύθηκε καθώς τα λεωφορεία έφθασαν στον προορισμό τους από παράδρομο. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες που αντιδρούσαν στην έλευση των προσφύγων και μεταναστών διαλύθηκαν περί τις 6.00 το πρωί σήμερα.

Παράλληλα, αντίστοιχο μπλόκο στον δρόμο, επιχείρησε να κάνει μικρότερη ομάδα ατόμων στο ύψος των διοδίων του Στρυμονικού, αλλά και σε εκείνη την περίπτωση το ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες πέρασε χωρίς πρόβλημα και έφθασε στον προορισμό του.

Αντιδράσεις και στις Σέρρες 

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα στην περιοχή των Σερρών, ομάδα ατόμων θέλησε να παρεμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου.

Τελικά, και πάλι με τη συνδρομή της Αστυνομίας, τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος των νέων διοδίων του Στρυμωνικού (που δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία), στον κάθετο άξονα της Εγνατίας.

Πληροφορίες-video: grtimes, Logos Pellas, AΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, 10:11