Περισσότεροι από πενήντα αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ώστε να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ανήλικους που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου.  

Πέρασαν τις πόρτες των φοιτητικών Εστιών με αυτοκίνητα και έτοιμοι να ανέβουν στους ορόφους όπου τα μέλη της συμμορίας είχαν καταλάβει συγκεκριμένα δωμάτια. Πρώτα, ανέβηκαν στον έκτο όροφο οπου τα δωμάτια 665 και 666 είχαν καταληφθεί από τους 16χρονους και 17χρονους έμπορους. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στον δέκατο όροφο των Εστιών οπου το δωμάτιο 1003 ήταν ένα ακόμα από αυτά που είχαν στην… κυριαρχία τους οι ανήλικοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αφού είχε περάσει περισσότερη από μισή ώρα και δεκάδες συνάδελφοι κινούνταν στους χώρους των Εστιών αναζητώντας στοιχεία, εμφανίστηκε ένας φύλακας και μας ρώτησε όλο απορία. Εσείς ποιοι είστε; Από πού μπήκατε; Τι κάνετε εδώ;» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση θέλοντας να δείξει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Κανένας έλεγχος, καμιά πρόνοια. Ένας χώρος αφημένος στο έλεος του με τις πρυτανικές αρχες απούσες, αδιάφορες και ανίκανες να προστατεύσουν την περιουσία του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου. Τι έχει όμως αλλάξει από το 2022 όταν και πάλι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είχαν ξανακάνει επιχείρηση στους ίδιους χώρους προκειμένου να συλλάβουν και πάλι εμπόρους ναρκωτικών;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί και τίποτα. Ίδια εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής. Σίγουρα πάντως τώρα βρήκαμε πολύ λιγότερους φοιτητές να χρησιμοποιούν τα δωμάτια της Εστίας» περιγράφει αστυνομικός που ήταν παρών και στις δυο επιχειρήσεις.

Ένας από τους φύλακες των Εστιών περιέγραψε στις Αρχές την εισβολή, πριν από λίγες ημέρες, των «νταήδων». «Στις 17 Μαΐου το βράδυ, πέντε – έξι άτομα νεαρής ηλικίας παραβίασαν την πόρτα του θυρωρείου των φοιτητικών εστιών και παρά τις προτροπές μου, μπήκαν μέσα κρατώντας σφυρί και λοστό στα χέρια. Έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και προκάλεσαν φθορές στο χώρο. Έσπασαν κλειδαριές από τις πόρτες και φεύγοντας άφησαν πίσω τους το σφυρί. Λιγες μέρες πριν, είχαν μπει με τον ίδιο τρόπο, και είχαν παραβιάσει το λουκέτο πόρτας που οδηγεί από τον 7ο στον 8ο όροφο των εστιών και τοποθέτησαν δικό τους λουκέτο». 

Οι νεαροί, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ζωγράφου, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μαζί ήταν και οι γονείς τους που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. 

Διαβάστε επίσης: 

Πολυτεχνειούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας ανηλίκων

Το άγνωστο παρασκήνιο της επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη

Αστυνομική επιχείρηση με ανταλλαγή πυροβολισμών στην Πολυτεχνειούπολη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης