Ρεσάλτο του Λιμενικού σε πλοίο με 6 τόνους κάνναβη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 12:12
Ρεσάλτο του Λιμενικού σε πλοίο με 6 τόνους κάνναβη
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ακινητοποιήθηκε νότια της Κρήτης πλοίο που μετέφερε πολύ μεγάλη ποσότητα κάνναβης προερχόμενο από τη Συρία με κατεύθυνση ευρωπαϊκό έδαφος, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τη Μάλτα. Το πλοίο εντοπίστηκε από δυνάμεις του Λιμενικού και ακινητοποιήθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μετά από μεγάλη επιχείρηση, η μονάδα υποβρυχίων αποστολών ΜΥΑ-ΛΣ, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, έκανε ρεσάλτο στο ρυμουλκό πλοίο «Ανδρέας» σημαίας Τανζανίας, πενήντα ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας, κοντά στη νήσο Χρυσή.


Κατά τη διάρκεια του ρεσάλτου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των βατραχανθρώπων και του 6μελους πληρώματος, το οποίο και συνελήφθη. Οι συλληφθέντες είναι όλοι από τη Συρία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο ξεκίνησε από την Κύπρο, «φόρτωσε» στη Συρία και πήρε κατεύθυνση για την Μάλτα.

Μετά την επιχείρηση του Λιμενικού, το ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο και μετά από εξονυχιστική έρευνα εντοπίστηκαν στα αμπάρια του 6 τόνοι κατεργασμένης ινδικής κάνναβης (σοκολάτα) με κύκλους του Λιμενικού να αναφέρουν ότι θα κατέληγε σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Video και Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τα ευρήματα(Το... εμπόρευμα)

(Video από neakriti.gr)


(Φωτογραφία flashnews)


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 17:05