Ελεύθερος ο Νίκος Μαυρίκος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, 12:22
Ελεύθερος ο Νίκος Μαυρίκος
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Φωτογραφίες-Video: Νίκος Χριστοφάκης


Όπως μετέδωσε κατά αποκλειστικότητα το zougla.gr στις 12.22 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, ο οποίος είχε απαχθεί την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στον Πειραιά από ομάδα αγνώστων, παραδόθηκε με ασφάλεια και πλέον βρίσκεται πιθανότατα σε σπίτι φιλικού προσώπου, ενώ αρχικά είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ για μία πρώτη κατάθεση. 

Ο Νίκος Μαυρίκος είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι απαγωγείς φέρονται να ζητούσαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία λύτρα, τα οποία είναι άγνωστο αν τελικά κατεβλήθησαν. Επίσης, είναι άγνωστο αν οι δράστες διαπραγματεύονταν με τον ίδιο τον Ν. Μαυρίκο ή με το περιβάλλον του. 

Ο επιχειρηματίας επικοινώνησε ο ίδιος με την αστυνομία όταν αφέθηκε ελεύθερος και ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως είναι καλά στην υγεία του.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση του επιχειρηματία

«Σχετικά με την αρπαγή 51χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 27-12-2018 στον Πειραιά ανακοινώνεται ότι απελευθερώθηκε. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Το χρονικό της απαγωγής

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην εισαγωγή αφορολόγητων προϊόντων (ποτά, αναψυκτικά, μπίρες, καπνικά και τυποποιημένα είδη διατροφής) από τρίτες χώρες και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., έπεσε θύμα απαγωγής το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου στον Πειραιά.Ήταν λίγο πριν από τις 09.00, όταν ο επιχειρηματίας κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Τότε, τρία άτομα με μεγάλη σωματική διάπλαση και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας μπλούζες που ανέγραφαν «ΕΚΑΜ», τον προσέγγισαν, τον άρπαξαν, τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen και εξαφανίστηκαν. Στο τιμόνι του αυτοκινήτου βρισκόταν και τους ανέμενε και ένας τέταρτος συνεργός τους.Ο απαχθείς απασχόλησε τις Αρχές το 2000 για υπόθεση λαθραίων τσιγάρων, ενώ το 2017 είχε διερευνηθεί το ενδεχόµενο εµπλοκής του σε παρόµοια υπόθεση, χωρίς να προκύψει όμως κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του.

Στο µικροσκόπιο των αστυνοµικών και στο περιθώριο της έρευνας βρέθηκε, επίσης, η τοποθέτηση εκρηκτικού µηχανισµού σε κατάστηµα συγγενικού του προσώπου στον Πειραιά το 2012. Όπως έδειξαν οι έρευνες, στόχος δεν ήταν ο συγγενής του 51χρονου, αλλά ο ίδιος ο επιχειρηµατίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, 15:20