Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και σε… απόσταση τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου από τον 13χρονο μαθητή τον οποίο κατηγορείται ότι αποπλάνησε θα πρέπει να είναι από σήμερα η 36χρονη καθηγήτρια που απολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της διαφωνίας ανακρίτριας και εισαγγελέως για το θέμα της προφυλάκισής της ή μη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο συνεδρίασε για να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία της, υιοθέτησε την άποψη της εισαγγελέως και αποφάσισε να παραμείνει ελεύθερη η 36χρονη φιλόλογος, αλλά με περιοριστικούς όρους που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα έχει επαφή με τον ανήλικο μαθητή, ούτε καν οπτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στην κατηγορούμενη καθηγήτρια επιβλήθηκε απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας με τον 13χρονο, τηλεφωνικής, διαδικτυακής ή διά ζώσης, ενώ είναι υποχρεωμένη να μην τον πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη του 1 χιλιομέτρου. Επίσης θα πρέπει να παρακολουθείται από ψυχίατρο, όπως ακριβώς είχε προτείνει η εισαγγελέας. Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης της καθηγήτριας, συναντώντας όμως την άρνηση τόσο της εισαγγελικής λειτουργού όσο και του δικαστικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της πάντως, η κατηγορούμενη καθηγήτρια ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στο παιδί και την οικογένειά του και δήλωσε μετανιωμένη για ό,τι έγινε.  

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν η μητέρα του 13χρονου προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος της φιλολόγου όταν εντόπισε στον υπολογιστή του παιδιού της φωτογραφίες του μαζί της, με ακατάλληλο περιεχόμενο. Η 36χρονη καθηγήτρια, που ήταν γνωστή της οικογένειας και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στον 13χρονο μαθητή, είναι και η ίδια μητέρα ενός κοριτσιού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης