Ελευσίνα: Ακάλυπτο πηγάδι κοντά σε παιδική χαρά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 15:19
Ελευσίνα: Ακάλυπτο πηγάδι κοντά σε παιδική χαρά

Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Την επικινδυνότητα ενός πηγαδιού στην περιοχή του συνοικισμού των Ποντίων καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι με κάλεσαν προκειμένου να αναδείξω το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τους δημότες μας το πηγάδι φάνηκε ξανά ύστερα από την φωτιά που ξέσπασε προ ημερών στην περιοχή μιας και κάηκαν αγριόχορτα και δέντρα που το κάλυπταν για χρόνια.

Πλέον παραμένει ορατό και προσβάσιμο αποτελώντας μια καθημερινή παγίδα για τους κατοίκους ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το πηγάδι έως και σήμερα παραμένει ασφράγιστο ενώ το άνοιγμα του καλύπτει μία.. πλαστική παλέτα.

Οι δημότες της περιοχής αναφέρουν ότι για πολλά χρόνια κανείς από τους αρμόδιους είτε οι ιδιοκτήτες είτε ο δήμος Ελευσίνας δεν ενδιαφέρθηκαν να σφραγίσουν το πηγάδι με αποτέλεσμα πολλά ζωάκια κυρίως σκυλιά να πέφτουν μέσα στην προσπάθεια τους να ξεδιψάσουν.

Το πηγάδι βρίσκεται σε οικόπεδο μεταξύ των οδών Κρήτης και Ελευσινιακού Κηφισού λίγα ακριβώς μέτρα από την νέα παιδική χαρά που κατασκεύασε πρόσφατα ο δήμος Ελευσίνας. Το οικόπεδο, αν και ήταν περιφραγμένο, πλέον παραμένει εύκολα προσβάσιμο αφού η περίφραξη έχει ισοπεδωθεί και μπορεί να εισέλθει ο καθένας σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δημοτών της περιοχής του Αεροδρομίου.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση επέμβαση των αρμοδίων μιας και λίγα μέτρα από το αφύλακτο σημείο λειτουργεί η νέα παιδική χαρά που κατασκεύασε ο δήμος Ελευσίνας με τους δημότες να εκφράζουν φόβους ότι αν δεν σφραγιστεί το πηγάδι, σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα και θα είναι παιδιά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 15:21