Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Μοντάζ: Μάριος Τρίμπαλης

«To μυστικό της επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μόνο το διάβασμα», αναφέρει ο αριστούχος Δημήτρης Μανιατάκος, μιλώντας στο zougla.gr. O Δημήτρης, ο οποίος μεγάλωσε στο Περιστέρι, κατάφερε να συγκεντρώσει φέτος 19. 276 μόρια και να είναι ένας από τους πρώτους στην Ιατρική Αθηνών. Όπως αναφέρει, ανέκαθεν ήθελε να γίνει ιατρός προκειμένου να βοηθάει τους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνώστης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα  οι νέοι επιστήμονες και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ο Δημήτρης είναι κάθετος. «Θέλω να παραμείνω στη χώρα μου να βοηθήσω όσο μπορώ, δεν σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό μετά τις σπουδές μου» , επισημαίνει.

O Δημήτρης Μανιατάκος συγκέντρωσε 19.276 μόρια και περνάει από τους πρώτους στην Ιατρική Αθηνών Αναφορικά με το πρόγραμμά του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τις Πανελλαδικές, ο 17χρονος αριστούχος τονίζει πως αρχικά χρωστάει αυτή την επιτυχία στην οικογένειά του η οποία τον στήριξε στον αγώνα του. Επιπλέον, όπως προσθέτει, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν  και οι καθηγητές του στο «Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο», οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ήταν διαθέσιμοι προκειμένου να τον κατευθύνουν σωστά.

Ο Δημήτρης μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο σύστημα της Παιδείας στη χώρα. «Τα βιβλία που διάβαζα , Βιολογία, Χημεία και Φυσική, δεν με βοήθησαν καθόλου για τις Πανελλαδικές. Τα σχολικά βοηθήματα ήταν αυτά τα οποία μου φάνηκαν χρήσιμα διότι τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα», τονίζει και προσθέτει: «Μην νομίζετε πως κλεινόμουν σε ένα γραφείο και διάβαζα από το πρωί έως το βράδυ. Και βόλτες πήγαινα και ξεκουραζόμουνα. Θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα προς τα παιδιά που δεν πέτυχαν τον στόχο τους, να μην τα παρατήσουν ή να μην επαναπαυθούν με μια σχολή που δεν τους αρέσει. Να συνεχίσουν την προσπάθειά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης