Ένα περίστροφο κρατά ο ένας από τους δυο ληστές που το μεσημέρι εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση και εξέτασαν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα.

Πρόκειται για ένα όπλο που ακόμα και αν οι ληστές το χρησιμοποιούσαν δεν θα άφηνε πίσω του κάλυκες. «Δεν είναι η πιο συνηθισμένη πρακτική για ληστές να χρησιμοποιούν περίστροφο, τις περισσότερες φορές έχουν πιστόλια» λέει αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις ληστειών.  Ένα ακόμα στοιχείο που θα βοηθήσει στις έρευνες τους είναι το τατουάζ το οποίο φέρει στα πόδια ο ένας από τους δράστες. Θα γίνει έρευνα στο αρχείο σεσημασμένων κακοποιών για την ύπαρξη ανάλογου σχεδίου. «Έδειξαν να μην τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα καταγραφεί από τις κάμερες της τράπεζας. Ωστόσο, η έρευνα για την υπόθεση είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και όλα τα στοιχεία θα αξιολογηθούν» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές, ήρθαν και έφυγαν από την τράπεζα με τα πόδια. Χρησιμοποίησαν κάποιο όχημα διαφυγής μακριά από το υποκατάστημα ή μήπως είχαν φροντίσει να έχουν κρησφύγετο κοντά στην οδό Μητροπόλεως; Αμέσως μετά την ληστεία ξεκίνησε η συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διαπιστώσουν το δρομολόγιο διαφυγής των θρασύτατων κακοποιών.

Όσον αφορά στις πληροφορίες περί εμπλοκής αντιεξουσιαστών, αστυνομικός που έχει σχέση με την υπόθεση έλεγε στo zougla.gr ότι «είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες και αν προέρχονται από τον ποινικό ή τον αντιεξουσιαστικό χώρο». Πάντως, για την υπόθεση ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να δείχνει εμπλοκή ατόμου, γνωστό για την τρομοκρατική του δράση. 

Ακούστε τους διαλόγους των αστυνομικών στον ασύρματο όπως μετέδωσε δελτίο ειδήσεων του Star:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης