Μπορεί τυπικά οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη σημερινή εθνική επέτειο να έχουν απαγορευτεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού ωστόσο οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, από τη μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη, έχουν μετατραπεί σε… πεδίο παρέλασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μηχανοκίνητες πορείες, με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, είναι σε εξέλιξη από το πρωί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διοργανωτές να επιδίδονται σε… κρυφτούλι με τους αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν τις συγκεντρώσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του covid-19.

Πριν από λίγο σταμάτησαν σε δύο σημεία, στην πλατεία Δικαστηρίων και στην περιοχή της Καμάρας τις μηχανοκίνητες πορείες, στο πλαίσιο της ημέρας από διαδηλωτές.

Στην πλατεία Δικαστηρίων δημιουργήθηκε ένα από τα «μπλόκα», με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται πως δεν έκαναν κάτι παράνομο και πως οι Θεσσαλονικείς τους χειροκροτούσαν στο πέρασμά τους, με τους αστυνομικούς να απαντούν πως η κίνησή τους είναι παράνομη.

Ωστόσο, από το συγκεκριμένο σημείο, οι διαδηλωτές αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, με τους αστυνομικούς να καταγράφουν μόνο τα στοιχεία τους.

Οι έλεγχοι, σημειώνουν αστυνομικοί κύκλοι, πραγματοποιούνται προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο σημειώνεται παράβαση, στο πλαίσιο της υπουργικής απόφασης για την απαγόρευση κάθε είδους παρέλασης κατά τη σημερινή ημέρα.

 

Αυτή την ώρα έλεγχοι πραγματοποιούνται για την εφαρμογή των μέτρων επί της οδού Μοναστηρίου.

 

Πηγή: GrTimes.gr, Thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης