Ένταση στην Πάτρα: Διαδηλωτές έτρεψαν σε φυγή βουλευτή της Ν.Δ.

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, 18:07
Ένταση στην Πάτρα: Διαδηλωτές έτρεψαν σε φυγή βουλευτή της Ν.Δ.

Επεισόδιο δημιουργήθηκε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας που διοργάνωσε το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνας Αλεξοπούλου, με αφορμή την Hμέρα της Γυναίκας.

Ομάδα γυναικών που έκαναν συγκέντρωση και πορεία εκείνη την ώρα κινήθηκαν εναντίον της κας Αλεξοπούλου, φωνάζοντας συνθήματα. Η βουλευτής φυγαδεύτηκε από στελέχη του πολιτικού γραφείου της.

Η κα Αλεξοπούλου δήλωσε στο tempo24.gr  ότι αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το σημείο που γινόταν η αιμοδοσία, όταν άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πλησίασα και φώναζαν συνθήματα χτυπώντας στο έδαφος ξύλα και κοντάρια. «Διέκοψαν την αιμοδοσία. Διότι μαζί με μένα αποχώρησαν από την Πλατεία και συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν να δώσουν αίμα. Δημιούργησαν συνθήκες τέτοιες ώστε αρκετοί αιμοδότες να επιλέξουν να φύγουν και μετά από δική μου προσπάθεια κάποιοι εξ αυτών επανήλθαν στον χώρο. Απαντώ σε όσα υποστηρίζουν όσες και όσοι συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση, πως αλληλεγγύη είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η αιμοδοσία είναι καθαρά πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και γι' αυτό το λόγο βρεθήκαμε όλες στην Πλατεία Γεωργίου» υπογράμμισε η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η βουλευτής Αχαΐας σημείωσε πως είχε ενημερώσει την αστυνομία για την εκδήλωση αιμοδοσίας που διοργάνωσε την Δευτέρα και υπογράμμισε ότι επέλεξε να φύγει για να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή για να δώσουν αίμα. «Έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόμαστε σε απόσταση πέντε μέτρων. Φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν στο έδαφος τα κοντάρια» είπε προσθέτοντας με έμφαση πως δεν εκφοβίζεται από κανέναν.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας που οργάνωσε το πολιτικό της γραφείο με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών επιθέσεων σε βουλευτές και στελέχη μας και επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η δήθεν “αλληλεγγύη” των θρασύδειλων τραμπούκων δεν λογαριάζει ούτε θεμελιώδεις πράξεις πραγματικής αλληλεγγύης όπως η αιμοδοσία, και δεύτερον ότι η τοξική ρητορική που μεθοδικά εισάγουν στον δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του στοχεύει αποκλειστικά στο να υποδαυλίσει κοινωνικές εντάσεις.

Ο προπηλακισμός ανθρώπων που περίμεναν να δώσουν αίμα για συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη είναι το ύστατο κατάντημα ενός χώρου που βάζει τις ιδεοληψίες του πάνω από την ανθρώπινη αξία. Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει την υπόσχεση να ενώσει όλους τους Έλληνες. Και σε αυτή τη δέσμευση μένουμε προσηλωμένοι καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να προσέλθουν στην ίδια κατεύθυνση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, 18:07