Σε αύξηση της οξυγόνωσης του οργανισμού του προχώρησαν, τόσο τα ξημερώματα της Πέμπτης όσο και το μεσημέρι, οι θεράποντες γιατροί του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος από την περασμένη Παρασκευή, αφού είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Η υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας του και του κυκλοφορικού του είναι αναγκαία και οι ώρες είναι κρίσιμες όσο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο οργανισμός του σε πιθανό «ξύπνημα» αποδιασωλήνωσης. Ο 64 ετών ηγούμενος υποφέρει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιολογικά, πίεση) και, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο που τον παρακολουθεί, οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό του βρίσκεται ο δεύτερος τη τάξει τη Ιεράς Μονής, ιερομόναχος Αρσένιος, ενώ ενημερώνεται διαρκώς ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Να σημειωθεί πως σήμερα, ανήμερα της Αναλήψεως (κοινή εορτή με παλιό και νέο ημερολόγιο), οι μοναχοί της Ι.Μ. Βατοπεδίου τέλεσαν λειτουργία υπέρ υγείας του ηγούμενου, ενώ επί 24ώρου βάσεως ενημερώνεται σχετικώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης