Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα σχετικά με το θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενημερώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εργατικό ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών εξάρμοσης πτερυγίου από την αριστερή προπέλα στην πρύμνη πλοίου σημαίας Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στην πλωτή δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ» της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση Φ.Δ.Χ. Γερανοφόρου οχήματος, αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα (04) άτομα που εκτελούσαν την εργασία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 47χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης ενός 47χρονου και ενός 43χρονου.

Οι δύο (02) 47χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος, ενώ ο 43χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα σε ιδιωτική κλινική για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Λιμενική Αρχή Περάματος που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος του πλοίου, ο τεχνικός ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, ο εργοδότης του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος, η εκπρόσωπος της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες στο χώρο του συμβάντος.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Κλιάρης και έδωσε εντολή για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών του δυστυχήματος.

Παράλληλα επικοινώνησε με τους οικείους του θανόντα εκφράζοντας τους τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του καθώς και τη λύπη του για το συμβάν, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης