«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ύστερα από τα περαστικά με την προώθηση μεταναστών στον Βόρειο Έβρο, στην περιοχή Μαράσια αλλά και στη Νέα Βύσσα, όπου έφτασαν στα σύνορα περίπου 100 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά.

Στα Μαράσια, κοντά στο τριεθνές σημείο του Έβρου, (σύνορο Ελλάδας- Τουρκίας- Βουλγαρίας), πάνω σε νησίδα βρέθηκαν περίπου 70-80 παράτυποι μετανάστες, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν οι αρμόδιες πηγές, οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να μην μπορούν να επιχειρήσουν, ωστόσο παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Αναφορικά με την ομάδα των 25 περίπου παράτυπων μεταναστών στη Νέα Βύσσα, κοντά στο σημείο της Πράσινης Πόρτας, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ΜΚΟ, για τις συντεταγμένες και όπως διαπιστώθηκε και σε αυτή την περίπτωση, τα άτομα βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές για την ύπαρξη των παράτυπων μεταναστών, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά τους.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης