Φθιώτιδα: Πέθανε μοναχός από κορωνοϊό - Σε καραντίνα δύο μοναστήρια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 04:00
Φθιώτιδα: Πέθανε μοναχός από κορωνοϊό - Σε καραντίνα δύο μοναστήρια

Συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές μετά τον θάνατο ενός μοναχού και τα κρούσματα σε μοναστήρι της Τιθορέας και το μετόχι του.

Ο 63χρονος μοναχός της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού στην Τιθορέα πέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 63 ετών.

Αρχικά οι αδελφοί της Μονής νόμισαν ότι «έφυγε» από ανακοπή, γιατί είχε προβλήματα με την καρδιά του. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων από τα τεστ που έγιναν στο Κ.Υ. Αμφίκλειας, ο π. Δαμασκηνός, που «έφυγε», νοσούσε από κορωνοϊό.

Δείτε την ανάρτηση της Μονής για τον χαμό του π. Δαμασκηνού

Ένας ακόμα 53χρονος μοναχός, της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού στην Τιθορέα, νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Θήβας, ενώ δύο μοναχές από το μετόχι της Μονής, που βρίσκεται στο Μόδι, είναι θετικές στον Covid-19.

Τόσο οι 30 περίπου μοναχοί στην Τιθορέα, όσο και οι 7 μοναχές στο Μόδι βρίσκονται σε καραντίνα και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη διασπορά αφού αρκετοί πιστοί από την περιοχή μπαινοβγαίνουν στο μοναστήρι και στο μετόχι.

Στην ανακοίνωσή της η Μονή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως για τη βοήθειά τους τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας, κ. Αθανασία Στιβακτή, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τιθορέας κ. Γεώρ. Τσαρούχα, τον διευθυντή του κέντρου υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό, την αστυνομική διεύθυνση του Τοπικού Τμήματος της περιοχής μας, καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη συμπαράστασή τους».

Το Μοναστήρι στο οποίο Ηγούμενος είναι ο Γέροντας Νεκτάριος δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας καθώς η αδελφότητα είναι με το Παλαιό Ημερολόγιο.

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 04:06