Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 166 πυροσβέστες με 54 οχήματα, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη διασταύρωση Πόρτο Γερμενό και Ψάθα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την περιοχή Ψάθα. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι χωριά και συγκρεκριμένα τα Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά και δύο μονές, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής, ενώ από τις 6 το πρωί επιχειρούν κι εναέρια μέσα.

Η φωτιά το πρωί της Πέμπτης κινείται προς το Αλεποχώρι.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tην επιχείρηση της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή και το γεγονός πως το σκοτάδι δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να δράσουν.

Εν τω μεταξύ, ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες προκάλεσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, ενώ υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου, αν χρειαστεί, να γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού Βαμβακές.

Δείτε βίντεο από το Αλεποχώρι όπου έγινε εκκένωση σπιτιών

 

 

 

 

 

Δείτε το σημείο στο οποίο μαίνεται η φωτιά

insert google map into website

 

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

«Έχουν καεί δύο παραθεριστικές οικίες» δήλωσε στο Open ΤV ο Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και συνέχισε: «Είναι όλη η περιοχή πευκόφυτη. Φοβάμαι μη φύγει η φωτιά προς το βουνό και ξεφύγει, γιατί δεν υπάρχουν εναέρια μέσα λόγω νύχτας».

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα προς Σχίνο.

 

Με πληροφορίες από korinthostv.gr, loutrakiblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης