Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Βίλια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, 11:59
Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Βίλια

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Κάζα, κοντά στα Βίλια Αττικής. Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο εάν επρόκειτο για νέο μέτωπο ή αναζωπύρωση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για νέο μεγάλο μέτωπο φωτιάς που είναι τουλάχιστον 2,5 χλμ. και το οποίο κινήθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Πάντως, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά είναι πλέον, περί τις 19:15, σε ύφεση, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να μένουν φυσικά σε επιφυλακή, λόγω και της έντασης του αέρα στην περιοχή. 

Με μήνυμα που εστάλη μέσω του 112, έγινε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία, με κατεύθυνση προς Ψάθα. Προς το παρόν έχουν καεί τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ενώ οι φλόγες έφτασαν και σπίτια στα Βίλια.

Σπίτια που έχουν καεί από τη φωτιά στα Βίλια: 

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βίλια, μέσα από τον φακό του zougla.gr:

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Τροχαία ανακοίνωσε ότι λόγω της πυρκαγιάς έγινε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος του κόμβου Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θήβα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 Ε/Π, συμπεριλαμβανομένων δύο Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός Ε/Π ως συντονιστικό, καθώς και οχτώ Α/Φ, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το μέτωπο ξέσπασε στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε μια ημέρα κατά την οποία και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ.

 

Βίντεο/Φωτογραφίες: Greekradio web Channel

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, 19:16