Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο στην πυρκαγιά στα Κύθηρα - Ενισχύσεις στάθηκαν για τη νύχτα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020, 17:21
Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο στην πυρκαγιά στα Κύθηρα - Ενισχύσεις στάθηκαν για τη νύχτα

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στα Κύθηρα καθώς δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντές και εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο Γάλανη στην Αγία Πελαγία σε χαμηλή βλάστηση. 

Ενισχύσεις σε πεζοπόρα τμήματα έχουν σταλεί ήδη, ωστόσο, η πυρκαγιά δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία αυτήν τη στιγμή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Νωρίτερα η πυρκαγιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια της Αγίας Πελαγίας και ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι, αλλά σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση δεν χρειάστηκε, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς την θάλασσα.

Οι εστίες που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ωστόσο, επειδή πλησιάζει το βράδυ και θα αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ. εστάλη ένα πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων από την πρώτη ΕΜΑΚ, με το αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας από την Αθήνα, ενώ άλλα 10 άτομα πέρασαν στα Κύθηρα, με σκάφος του Λιμενικού, από την Νεάπολη Λακωνίας, ώστε να μην ξεφύγει η πυρκαγιά κατά την διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Έτσι, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 96 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, ενώ ακόμα κάνουν ρήψεις νερού τρία ελικόπτερα.

Νωρίτερα, στην κατάσβεση συμμετείχαν 66 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και εθελοντές, ενώ από αέρος τρία ελικόπτερα.

Δείτε φωτογραφίες του σημείου και βίντεο από χρήστες του Facebook:

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020, 22:47