Φρικιαστικό έγκλημα στα Χανιά: Έγδαραν και κρέμασαν σκυλιά - "Θέμα τιμής η σύλληψη του δράστη"

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020, 14:42
Φρικιαστικό έγκλημα στα Χανιά: Έγδαραν και κρέμασαν σκυλιά - "Θέμα τιμής η σύλληψη του δράστη"

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Το πιο αποτρόπαιο και φρικιαστικό έγκλημα κατά ζώων που μάλλον έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα μας, συνέβη δυστυχώς την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, σε περιοχή των Χανίων.

Μια ιδιοκτήτρια δύο σκυλιών βρήκε τα αγαπημένα της δεσποζόμενα ζώα κρεμασμένα από ένα δέντρο, και το δέρμα τους επιμελώς γδαρμένο, από τον άρρωστο εγκέφαλο που σκέφτηκε, άγνωστο γιατί, να διαπράξει αυτό το έγκλημα.

Τα κουφάρια των ζώων βρέθηκαν σε χωράφι στο χωριό Κοντόπουλα, στην περιοχή Κεραμιών. Το αποτρόπαιο θέαμα μάλιστα ήταν ορατό κι από κεντρικό δρόμο. Η ιδιοκτήτρια των σκυλιών δεν διαμένει εκεί, αλλά τα άφησε για λίγες ημέρες στον αδερφό της προκειμένου να τα ταξιδέψει στο εξωτερικό. 

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες (οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία)

Το ακραίο περιστατικό -δυστυχώς δεν είναι λίγα τα κρούσματα βασανισμού ή θανάτωσης ζώων, στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα- κινητοποίησε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, μέλη της οποίας μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση των Χανίων προκειμένου αφενός να εκφράσουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους, αφετέρου να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό του δράστη.

«Θέμα τιμής» η σύλληψη του δράστη

Όπως μας λέει η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νατάσσα Μπομπολάκη, ο Διευθυντής της Ασφάλειας Χανίων την ενημέρωσε ότι ασχολείται προσωπικά με την υπόθεση κι ότι είναι «θέμα τιμής» για την Ελληνική Αστυνομία η σύλληψη του δράστη. «Ενεργούμε όπως ακριβώς θα ενεργούσαμε σε περίπτωση ανθρωποκτονίας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για τον εντοπισμό του δράστη», της ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Νατάσσα Μπομπολάκη επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή ένας ακραίος σαδιστής κυκλοφορεί στα Χανιά ελεύθερος», τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που κακοποιούν τα ζώα, έχουν κακοποιήσει και ανθρώπους. 

«Πρόκειται για το πιο ακραίο περιστατικό στυγερής δολοφονίας που έχω δει ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τη φιλοζωία και τις κακοποιήσεις», ανέφερε η Νατάσσα Μπομπολάκη σε επικοινωνία της με το zougla.gr. «Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι. Οργανώνουμε μια σειρά ενεργειών, τόσο για την άσκηση πίεσης ώστε να εντοπιστεί ο δράστης, όσο και για την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε να είναι αυτό το τελευταίο περιστατικό», συμπληρώνει.

Όσον αφορά στα πιθανά ενδεχόμενα για το κίνητρο του δράστη, όπως μας αναφέρει η κυρία Μπομπολάκη έπειτα από τη συνάντησή της με τις Αρχές, πιθανότατα πρόκειται για έγκλημα μίσους εναντίον της ιδιοκτήτριας, ενώ δεν αποκλείεται να το έπραξε αυτό και κάποιος κτηνοτρόφος που ενοχλήθηκε από την παρουσία των ζώων - με το ενδεχόμενο αυτό να έχει λίγες πιθανότητες, εξαιτίας της αγριότητας του εγκλήματος. Ή, απλά, για έναν άρρωστο σαδιστικό εγκέφαλο...

«Ελπίζουμε μόνο η θανάτωση να επήλθε ακαριαία από το κρέμασμα και τα ζώα να μην γδάρθηκαν ζωντανά. Περιμένουμε το πόρισμα της κτηνιατρικής υπηρεσίας», καταλήγει η Χανιώτισσα στην καταγωγή πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Τέλος, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με επιστολή της σύντομα θα ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, με αφορμή και τη δημοσιοποίηση μιας έρευνας ολλανδικής οργάνωσης, βάσει της οποίας η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κακοποίηση των ζώων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Ωστόσο, υπάρχει και η «καλή εικόνα» της Κρήτης σχετικά με τη φιλοζωία. Δείτε το πρόσφατο ρεπορτάζ του zougla.gr:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020, 14:43