Γιαγιά 100 ετών στη Λαμία δίνει σθεναρή μάχη με τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 21:59
Γιαγιά 100 ετών στη Λαμία δίνει σθεναρή μάχη με τον κορωνοϊό

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές μετά τα 14 κρούσματα σε φιλοξενούμενους σε Γηροκομείο της Λαμίας.

Τα επαναληπτικά τεστ που θα διεξαχθούν την Τρίτη (8/12) το πρωί από Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ.

Σε πρώτη φάση στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάστηκαν τρία από τα παραπάνω περιστατικά, εκ των οποίων μόνο το ένα παρέμεινε για νοσηλεία στην κλινική covid του Πέτρινου κτιρίου.

Τα άλλα δύο, ανάμεσα σε αυτά και μία γιαγιά 100 ετών, επέστρεψαν κανονικά στη Δομή και θα παρακολουθούνται από το γιατρό του Ιδρύματος, καθώς φαίνεται να περνάνε σχετικά ήπια την ασθένεια. Θα ακολουθήσουν όμως άλλοι πέντε φιλοξενούμενοι οι οποίοι επίσης θα υποβληθούν σε αξονική τομογραφία για να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Η κατάσταση στη Φθιώτιδα μέχρι και την αποκάλυψη των κρουσμάτων στο Ίδρυμα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων ήταν απολύτως σταθερή, ακόμη και έτσι όμως προβλημάτιζε τους επιστήμονες που περίμεναν να αποτυπωθεί και στην συγκεκριμένη περιοχή, η πανελλαδική μείωση κρουσμάτων. Πλέον το σύστημα είναι στο «κόκκινο» σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα περιστατικά που συνωστίζονται στη ΜΕΘ κορωνοϊού και στο Πέτρινο κτίριο που για μία ακόμη ημέρα έχει πάνω από 50 ασθενείς, ενώ η ανησυχία αυξήθηκε με την τελευταία ανακοίνωση των 42 νέων περιστατικών covid-19.

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 22:09