Zougla Newsroom

Στον κόσμο της «νύχτας» όλοι τον ήξεραν με το ψευδώνυμο «Μαύρος» και «Γύφτος». Με αυτά τα παρατσούκλια τον είχαν συμπεριλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών σε μια δικογραφία-μαμούθ που σχημάτισαν το 2015 για «προστασία» σε δεκάδες μαγαζιά σε όλη την Αττική. Από τότε, μέχρι χθες το βράδυ που άγνωστοι τον «γάζωσαν», πέρασαν πέντε χρόνια και 22 ημέρες ακριβώς… Ποιος ήταν όμως ο 38χρονος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, που πρόσθεσε το όνομά του στον κατάλογο των ατόμων τα οποία εκτελέστηκαν και είχαν κατηγορηθεί ως «μέλη συμμορίας που πουλούσε προστασία;». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά, μιλώντας στο zougla.gr, κάνουν λόγο για έναν παθιασμένο οπαδό που στις αρχές του 2000 θα τον συναντούσες σχεδόν κάθε Κυριακή στις εξέδρες κάποιου γηπέδου να υποστηρίζει τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. «Κάποιες φορές έπαιρνε μέρος και σε επεισόδια ή συγκρούσεις με άλλους οπαδούς ομάδων» λέει ένα πρόσωπο που ήξερε τον 38χρονο. Στη συνέχεια, πέρασε στον κόσμο της παρανομίας και, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής που αριθμούσε πάνω από 230 σελίδες, «από το 2014 συμμετείχε σε μια από τις τρεις ομάδες ατόμων που απειλούσαν και εκβίαζαν επιχειρηματίες, σε 70 καταστήματα σε όλη την Αττική, απαιτώντας διάφορα χρηματικά ποσά». Όμως δεν είχαν μόνο τα νυχτερινά μαγαζιά σαν «πεδίο δράσης».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας εκείνης της εποχής, «ορισμένα από τα μέλη προέβαιναν σε καθημερινή βάση στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης. Οι οργανώσεις συνεργάζονταν μεταξύ τους, μοίραζαν τις περιοχές δραστηριοποίησης και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία… Οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία επαγγελματική δραστηριότητα, ήταν σεσημασμένοι για παρόμοιες πράξεις, ιδιαίτερα βίαιοι και χτυπούσαν με σιδερογροθιές, ακόμα και για ασήμαντους λόγους».

Στην ίδια ομάδα συμμετείχαν και άλλα άτομα με τα παρατσούκλια «Ζαμπόν», «Λαγός», «Μούσιας», αλλά και τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων υπηρετούσε τότε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Αρχηγός» της συγκεκριμένης ομάδας ήταν ο γνωστός «Θαμνάκιας», που τότε κυκλοφορούσε στην «πιάτσα» με τα ψευδώνυμα «Μεγάλος» και «Τρελός», και το θύμα ήταν το «δεξί» του χέρι. Τον περασμένο Ιούλιο ο 50χρονος γλίτωσε σαν από θαύμα όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν τουλάχιστον 13 φορές έξω από φούρνο στην περιοχή της Βούλας. Σώθηκε μπαίνοντας στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας θα μεταφέρουν τους κάλυκες στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ θα αναζητήσουν και το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών.  

Το χρονικό της εκτέλεσης

Η δολοφονία του 38χρονου σημειώθηκε στις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας στην Ηλιούπολη.

Ο 38χρονος περπατούσε στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη όταν τον πλησίασαν πεζή δύο άγνωστοι, οι οποίοι προφανώς του είχαν στήσει ενέδρα, και τον πυροβόλησαν πολλές φορές με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι.

Οι δράστες απομακρύνθηκαν και εξαφανίστηκαν ενώ το θύμα μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στον Ερυθρό Σταυρό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής διενεργούν προανάκριση, ενώ γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης