Την παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η επιστολή του άγνωστου μάρτυρα, που όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στο Open», προσπαθεί απεγνωσμένα επί δύο χρόνια, να δώσει στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, για τεράστια υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, με πλοκάμια στην υπόθεση του Noor One.

Ο κ. Πλιώτας ανέθεσε την υπόθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Ασπρογέρακα, για να διερευνήσει, ποιοί και γιατί εμπόδισαν τον μάρτυρα να καταθέσει το υλικό που έχει στη Δικαιοσύνη, εάν συνδέεται με αυτό η παραίτηση της ανακρίτριας Καλλιόπης Μάντακα από το Δικαστικό Σώμα και η μετεγκατάσταση της σε άλλη ήπειρο, καθώς επίσης, εάν, όσοι συνδέονται με τις παραπάνω πράξεις, έχουν διαπράξει αδικήματα, ώστε να διωχθούν ποινικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις καταγγελίες του άγνωστου μάρτυρα, για την υπόθεση του Noor One, έχει ενημερωθεί επίσης και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (GRECO) Τζιανλούκα Εσπόζιτο.

Ο άγνωστος μάρτυρας μίλησε στη Μαίρη Μπενέα και στην τηλεοπτική «Δίκη στο Open». Αποκαλύπτει με στοιχεία, καρέ – καρέ, όλες τις επαφές και τις συνομιλίες του με την ανακρίτρια του  Noor One Kαλλιόπη Μάντακα, η οποία λίγο πριν ταξιδέψει εκεί όπου βρίσκεται, για να του πάρει κατάθεση, μυστηριωδώς εγκατέλειψε το Δικαστικό Σώμα και μετανάστευσε στην Αμερική.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκπομπή  έκανε παρέμβαση ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης των υποθέσεων σχετικά με τα ναρκωτικά σε όλη την επικράτεια, Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα.

Ο κ. Ντογιάκος τόνισε: «Πληροφορήθηκα το θέμα του μάρτυρα που θέλει να εξετασθεί αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση. Έγιναν όλες οι ενέργειες από την πλευρά των ανακριτών του Πειραιά προς τις αρμόδιες αρχές στην χώρα που βρίσκεται, οι οποίες όμως δεν επιτρέπουν καμία ενέργεια και δεν μπορούν έτσι να συνδράμουν οι ελληνικές αρχές. Του είπαμε να καταθέσει το προξενείο, να στείλει έγγραφο, θα γίνει δεκτό και θα αξιολογηθεί. Δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν μπορεί ένας ανακριτικός υπάλληλος να μεταβεί στο εξωτερικό γιατί δεν επιτρέπουν οι αρχές τις χώρας εκείνης να το πράξει» και πρόσθεσε: «Αυτές οι ενέργειες έγιναν τώρα από εμένα».

Παράλληλα επεσήμανε: «Η χώρα στην οποία ζει δεν δίνει άδεια για να πάει ο ανακριτής, θα επιχειρηθεί πάλι προσπάθεια, μόλις το επιτρέψουν. Ας στείλει και σε μένα μία επιστολή ένα έγγραφο. Εκτιμώ ότι ο ίδιος δεν θέλει να πάει στο προξενείο, φοβάται ίσως. Αν πάει οι προξενικές αρχές πρέπει να τον δεχθούν. Προσωπική επαφή δεν έχω μαζί του. Αν μου στείλει κάποιο έγγραφο υπηρεσιακά θα ενεργήσω τα νόμιμα και θα το μεταβιβάσω για τις περαιτέρω έρευνες. Ο ίδιος έχει και κάποιους περιοριστικούς όρους και δεν μπορεί να φύγει από την χώρα που βρίσκεται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης