Πανηγυρικά και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Θεοτόκου και να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιώτισσας».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και στα χαρακτηριστικά που Την κατέστησαν σκεύος εκλογής του Θεού για να σαρκωθεί το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλάβεια των Ελλήνων προς τη Μητέρα του Θεού, όπου οι χριστιανοί σε κάθε μέρος της πατρίδας μας προστρέχουν με θεία κατάνυξη στη χάρη Της, γονατίζουν ευλαβικά και στέκονται έκθαμβοι έμπροσθεν της απαστράπτουσας αίγλης του προσώπου Της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης