Ζougla Newsroom

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος,  μας έκανε γνωστό πως ο καθηγητής του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, Γιώργος Μπάφας του οποίου ο γιος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 26χρονου στις Σπέτσες, δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ, μέλος, στέλεχος ή πολιτευτής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, δύο δημοσιεύματα στην εφημερίδα Ριζοσπάστης, έρχονται να καταδείξουν την πολιτική προτίμηση του Γιώργου Μπάφα προς το ΚΚΕ καθώς και την τόσο έμμεση όσο και άμεση, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, αποδοχή αυτής της πολιτικής σχέσης, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος. Το πρώτο δημοσίευμα αφορά το σχόλιο του καθηγητή Γιώργου Μπάφα για το ΚΚΕ και τις υποψηφιότητες του κόμματος στις ευρωεκλογές του 2009. Ο καθηγητής του Μετσοβείου, με πάθος και χωρίς φόβο, εξηγεί το γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική προοδευτική και δημοκρατική και βεβαίως σοσιαλιστική προοπτική.

Το δεύτερο δημοσίευμα-σχόλιο, αφορά την γνωστή δωρεά εκ μέρους του Γιώργου Μπάφα, του πίνακα με τον Λένιν, ο οποίος εξηγεί στους ξένους ανταποκριτές στην επαναστατημένη Μόσχα τα θετικά του ηλεκτρισμού και άρα τα θετικά του αγώνα εξηλεκτρισμού της Ρωσίας – Σοβιετικής Ένωσης από το επαναστατικό καθεστώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ανάγνωση των δύο αυτών δημοσιευμάτων στην εφημερίδα Ριζοσπάστης που είναι το επίσημο όργανο του κόμματος θα πείσει τον καθένα πως ο καθηγητής Γιώργος Μπάφας, είχε τουλάχιστον την περίοδο στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα, εναποθέσει τις πολιτικές του ελπίδες στο ΚΚΕ. Επίσης, η φιλοξενία των θέσεών του και σχολίων του από τον Ριζοσπάστη καταδεικνύει σε έναν βαθμό την φιλική διάθεση του οργάνου του κόμματος απέναντι στον καθηγητή του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, δεδομένου μάλιστα ότι το τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας έχει ημερομηνία 6 Οκτωβρίου του 2020, δηλαδή πριν από έναν μήνα και κάτι ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Γιος καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Μετσοβείου ο δράστης του φονικού στις Σπέτσες

Δείτε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης