Ο μόλις 22 ετών δράστης του φονικού στις Σπέτσες, όπως έγινε γνωστό, είναι γιος του καθηγητή στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ Γιώργου Μπάφα.

O Γιώργος Μπάφας, ο οποίος στο παρελθόν είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο βιολογικού καθαρισμού στην πόλη της Πάφου στην Κύπρο και είχε αποκαλύψει τις μίζες που έπαιρναν οι υπεύθυνοι του έργου με αποτέλεσμα να μην κατηγορηθεί για ανάμειξή του στο σκάνδαλο αυτό, είχε δωρίσει στο παρελθόν στο ΚΚΕ έναν πίνακα με τον Λένιν. Τη δωρεά αυτή σχολίασε και μετέδωσε το 902.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δωρεά ενός πίνακα από την ιδιωτική συλλογή του καθηγητή, για το αρχείο του ΚΚΕ

Ορισμένες πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ανέφεραν πως ο Γιώργος Μπάφας διατηρεί πολιτικές σχέσεις με το ΚΚΕ και είναι πολιτευτής του, αλλά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, διά του Γραφείου Τύπου του, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο καθηγητής έχει υπάρξει μέλος, στέλεχος ή πολιτευτής του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δράστης του φονικού ζει στις Σπέτσες, όπου διατηρεί και την επιχείρησή του, και οι γονείς του είχαν μεταβεί στο νησί προκειμένου να περάσουν εκεί τη δεύτερη καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εμπλοκή του 22χρονου στη δολοφονία του φίλου του αποκάλυψαν στις Αρχές δύο άτομα που τον γνωρίζουν πολύ καλά και ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο φονικό. Μάλιστα προσπάθησαν να τον εμποδίσουν, αλλά, όπως φαίνεται, ο δράστης τούς είχε απειλήσει σε περίπτωση που οι δύο αυτοί αυτόπτες μάρτυρες θα κατέληγαν να καταθέσουν στην Αστυνομία.

Μένει να διαλευκανθεί μέσα στις επόμενες ώρες, κατά την εξέταση του δράστη, το κίνητρο αυτής της άγριας δολοφονίας. Όλα είναι πιθανά, όλα είναι ανοιχτά και όλα εξετάζονται.

Ο ίδιος ο πατέρας, συντετριμμένος, δεν θέλησε να μιλήσει στο zougla.gr. Περιορίστηκε στο να ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον και με ευγένεια και αξιοπρέπεια ανέφερε ότι είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή και πως δεν υπάρχει καμία διάθεση να πει το οτιδήποτε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης