Σε ύφεση βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί, ενώ περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.

Παρόλα αυτά, πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι και εγκλωβισμοί πολιτών

Τα ξημερώματα δύο άντρες, που επέβαιναν σε ΙΧ, εγκλωβίστηκαν στα νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Στην Περιστερά κατολίσθηση σημειώθηκε 600 μέτρα μετά το χωριό, στο δρόμο προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλειστό είναι το ρεύμα ανόδου στο 3ο χιλιόμετρο Περιστεράς – Λιβαδίου, όπου σημειώθηκε χθες έντονη χιονόπτωση.

Κλειστοί παραμένουν από τα νερά στην περιοχή της Θέρμης οι δρόμοι γύρω από το φράγμα και προς το Τριάδι, καθώς και οι δρόμοι Μελισσουργού – Στανού και Ευαγγελισμού – Προφήτη.

Στη Νέα Απολλωνία, κλειστός είναι ο δρόμος προς το Μελισσουργό και το Ξηρόρεμα, ενώ η κίνηση διεξάγεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού προς Καβάλα.

Διακοπές ρεύματος στο Νομό Κιλκίς

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται στο Νομό Κιλκίς, ενώ τρία χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τις χιονοπτώσεις, καθώς σε πολύ δύσβατες περιοχές έχουν καταρρεύσει από τη χθεσινή κακοκαιρία κολώνες μεταφοράς ρεύματος και για αυτό είναι δύσκολη η άμεση αποκατάσταση της βλάβης.

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στον ορεινό όγκο του Χολομώντα, στην περιοχή του Ταξιάρχη Χαλκιδικής προς την Αρναία, στο πρώτο χιλιόμετρο της ε.ο. Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης και στους επαρχιακούς δρόμους προς Νεοχώρι, Βαρβάρα και Βάβδο.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης στο Κιλκίς προς τα χωριά Επτάλοφο, Ελληνικό, Θεοδόσιο και Ριζανά, από τη Γουμένισα προς το Γρίβα, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από Γρίβα για Φανό, Σκρά και Καστανερή.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης στην Πέλλα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, στην Πιερία προς το Ελατοχώρι, στις Σέρρες προς το χιονοδρομικό του Λαιλιά καθώς και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από τα λιμάνια της Β. Ελλάδας, ενώ αποκαταστάθηκε και η γραμμή Θάσου – Κεραμωτής.

Για ύφεση της κακοκαιρίας από την Δευτέρα το βράδυ έκανε λόγο ο μετεωρολόγος, κ. Τάσος Αρνιακός. Ακούστε πώς περιγράφει στη zougla.gr τον καιρό για τις επόμενες ημέρες:

 

Τάσος Αρνιακός

Πατήστε εδώ και δείτε τι γίνεται τώρα στα χιονοδρομικά κέντρα

Διαβάστε επίσης:

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού 20 Μαρτίου 2009, 08:55

(Πρώτη καταχώρηση: 21 Μαρτίου, 01:25)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης