Ρεπορτάζ: Ελένη Καραθάνου

Έμπειροι αστυνομικοί συνθέτουν την ομάδα που καλείται να εξιχνιάσει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς οι τρεις κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στη μονοκατοικία έδειξαν εξαρχής τις προθέσεις τους. Αφού σκότωσαν τον σκύλο, τον κρέμασαν στα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας, έπειτα μπήκαν στο σπίτι, απείλησαν με όπλα το 11 μηνών μωρό και τον σύζυγο, έκλεψαν, λεηλάτησαν τον χώρο και, μόλις πήραν το ποσό των 15.000 ευρώ και τα κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι, σκότωσαν την 20χρονη κοπέλα και μητέρα του βρέφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται, εκτός από τα βίντεο που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής και τα οποία πιθανότατα να δώσουν κάποια στοιχεία στην αστυνομία, και τα άτομα που εργάστηκαν στο σπίτι της οικογένειας τους τελευταίους μήνες. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι οι τρεις κουκουλοφόροι είχαν πληροφορίες από πρόσωπο ή πρόσωπα που γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, την αγορά του οικοπέδου, τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του σπιτιού, αλλά και τις κινήσεις του ζεύγους και σχεδίαζαν μέρες τη ληστεία που κατέληξε σε ανθρωποκτονία.

Οι κακοποιοί ήξεραν ότι υπάρχουν κάμερες στο εσωτερικό του σπιτιού και γι’ αυτό τις απενεργοποίησαν για να μην καταγράψουν τίποτα, ενώ γνώριζαν ότι δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού.

Η 20χρονη Καρολάιν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η αγορά ενός οικοπέδου πριν από λίγο καιρό στα Γλυκά Νερά έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης Caroline μέσα στη μεζονέτα, μπροστά στα μάτια του μωρού της. «Δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση των ερευνών να μην εξετάσουμε το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν μάθει για την αγορά και να υπέθεσαν ότι υπήρχαν και άλλα χρήματα» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας. Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής της νεαρής κοπέλας με τους αξιωματικούς να θεωρούν ότι «δεν είναι η ανθρωποκτονία το κίνητρο των δραστών, αλλά η ληστεία. Δυστυχώς όμως η κατάσταση εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Δείτε βίντεο από το σημείο

 

 

«Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό»

Εν τω μεταξύ, μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης, αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων «σάρωναν» τα δωμάτια του σπιτιού όπου μπήκαν οι τρεις κουκουλοφόροι αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα. Δεν αποκλείεται να άφησαν το στίγμα τους, δεδομένου ότι έμειναν πολλή ώρα στο σπίτι, αν και το ζευγάρι τούς είπε αμέσως πού έχει τις οικονομίες του «για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο», όπως αποκάλυψε και ο 32χρονος πιλότος και σύζυγος της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Τους είπαμε αμέσως πού είναι τα χρήματα, τα οποία τα είχα στο σπίτι γιατί αγοράσαμε πρόσφατα ένα οικόπεδο και θα προχωράγαμε σε κάποιες δουλειές». Φαίνεται όμως πως οι κακοποιοί είχαν άλλες πληροφορίες και δεν πίστεψαν ότι η οικογένεια διαθέτει μόνο 15.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι και γι’ αυτό συνέχιζαν να ψάχνουν όλους τους χώρους. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να άφησαν κατά λάθος τα ίχνη τους σε κάποιο αντικείμενο ή κάτι που να τους προδώσει, κατά την έρευνα.

Ο 32χρονος πιλότος και σύζυγος της Καρολάιν

Το λάθος των κακοποιών

«Όσο καλά προετοιμασμένοι κι αν ήταν, έχουμε δει και σε άλλες υποθέσεις ότι οι κακοποιοί, παρά την προσπάθειά τους να μην αφήσουν ίχνη, τις περισσότερες φορές έκαναν ένα λάθος που πρόδιδε τις κινήσεις τους». Βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της άτυχης 20χρονης βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο νεαρός πιλότος ελικοπτέρων πήγε για λίγο χθες στο σπίτι του και μάζεψε ορισμένα προσωπικά του αντικείμενα για να τα πάρει μαζί του. Είναι αδύνατον να εξακολουθεί να βρίσκεται στον χώρο αυτό όπου η γυναίκα του έφυγε με τόσο άδικο τρόπο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

«Τις επόμενες μέρες, αφού ηρεμήσει και προχωρήσει και η έρευνά μας, είναι πιθανό να τον καλέσουμε να του κάνουμε και άλλες ερωτήσεις» λέει αξιωματικός που ασχολείται με την υπόθεση, η οποία άφησε άφωνη την κοινή γνώμη με τη σκληρότητά της. Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν βίντεο από τα γειτονικά σπίτια αλλά και από τους γύρω δρόμους, καθώς θέλουν να βρουν το όχημα και το δρομολόγιο διαφυγής των αδίστακτων κακοποιών.  

Την ίδια ώρα προσπαθούν να σχηματίσουν το παζλ των κινήσεων των κακοποιών και να το συγκρίνουν με τον τρόπο δράσης άλλων συμμοριών που κάνουν ληστείες σε σπίτια. «Αν εντοπίσουμε κάποια κοινά στοιχεία με άλλες ληστείες σε σπίτια, ίσως να έχουμε βρει μια καλή άκρη στις έρευνές μας» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις διαρρήξεων και ληστειών. 

Επικηρύχθηκαν οι δράστες του φρικτού φονικού με 300.000 ευρώ 

Με το ποσό των 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα δοθεί σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες στην Αστυνομία, οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δύο ομάδες της Αστυνομίας ερευνούν το ειδεχθές έγκλημα, ενώ ο ίδιος δήλωσε συγκλονισμένος από τη βιαιότητα των εγκληματιών και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια. Πρόσθεσε ότι τέτοια βιαιότητα σπάνια συναντάται στην Ελλάδα και διαμήνυσε πως οι ομάδες της Αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση θα τη φτάσουν μέχρι το τέλος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης