Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη, καθώς η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να απαντήσει με όλα τα μέσα στις συνεχόμενες προκλήσεις του «δημοσιογράφου» – ατζέντη.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. Ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες για τον Μένιο Φουρθιώτη δεν προκαλούν μόνο το κοινό αίσθημα αλλά ανοίγουν και λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη, καθώς όπως προκύπτει από τις καταγγελίες η χρήση ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου για την επίτευξη των σκοπών του αποτελούσε μέχρι πολύ πρόσφατα συνηθισμένη πρακτική του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Η αρχή έγινε με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Φουρθιώτης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, με σκοπό να εισπράξει μεγάλα ποσά. Ο κ. Βρούτσης είπε, μάλιστα, ότι «όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του παρουσιαστή στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε υπαλλήλους και ηγεσία». 

Ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντήσεις για τις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση ζητούν με ερώτηση τους 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρουν «η πρωτοφανής παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ .Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εκείνος εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον “τελειώσει”, σοκάρει και απαιτεί άμεσα απαντήσεις. Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι μετά το επεισόδιο στο υπουργείο αντέδρασε με την αλλαγή του νόμου και συγκεκριμένα με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020, με το οποίο τέθηκε πλαφόν πλαφόν 6.500 ευρώ, ώστε κανείς ωφελούμενος του προγράμματος να μην μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα.

»Αξίζει να αναφερθεί ότι η αποκάλυψη της απάτης εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος έγινε από υπηρεσιακά στελέχη και τις αρμόδιες υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, ενώ ο νυν Υπουργός Εργασίας με κάθε ευκαιρία απαξιώνει τα στελέχη του υπουργείου και τους δημοσίους υπαλλήλους συλλήβδην» αναφέρουν.

Οι καταγγελίες των τεχνικών

Ακολούθησε η ανακοίνωση των Τεχνικών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι εργαζόμενος στο κανάλι του Φουρθιώτη δέχτηκε απειλές από μπράβο όταν μίλησε για τις συνθήκες εργασίας, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι Επιθεωρητές του Σώματος Εργασίας που κλήθηκαν να ερευνήσουν τις καταγγελίες.

Παρά τον στρατό μπράβων που εργάζονται γι’ αυτόν, ωστόσο, ο Φουρθιώτης φαίνεται ότι εξακολουθεί να θέλει και την προστασία της αστυνομίας. Πριν από λίγες ώρες, ο δικηγόρος του προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησε να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία διεκόπη η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

Στην αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος του, καθηγητής Πανεπιστημίου Πάνος Λαζαράτος χαρακτηρίζει αντισυνταγματική και παράνομη την από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και επικαλείται κίνδυνο για τη ζωή του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι από τις 13 Ιανουαρίου είχαν διατεθεί για την ασφάλειά του: τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ   Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και  Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Την 18η Μαρτίου 2021 με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας του Μένιου  Φουρθιώτη αυξήθηκαν. Έτσι, του διατέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί (αντί των τριών) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του,  διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας  επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα αυξήθηκαν κατά τους ισχυρισμούς του, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον Τ/Σ EPSILON TV.

Στην συνέχεια με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε η αστυνομική φύλαξη  της κατοικίας του.

Στην αίτηση ακύρωσης, ο Μένιος Φουρθιώτης υποστηρίζει πως  δεν τηρήθηκε η διάταξη του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την  οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, ο Μένιος Φουρθιώτης ισχυρίζεται ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποίους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να  δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του.

Τέλος, αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του.

Ερώτηση Καμίνη στον Χρυσοχοΐδη

Το θέμα Φουρθιώτη θα συζητηθεί την Παρασκευή στη Βουλή, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής. Γιώργου Καμίνη. 

Στην ερώτηση, ο κ. Καμίνης μιλά για αδιαφάνεια στο ζήτημα της φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων που καταλήγει τελικά να συγκαλύπτει ένα φαύλο σύστημα πελατειακών εξυπηρετήσεων. Καταλογίζoνται επίσης κενά στο νομικό πλαίσιο των ζητημάτων φύλαξης, τα οποία συμβάλλουν στην αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία της διοίκησης.

«Τι είδους μέτρα σκέφτεται να λάβει ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως τα προαναφερθέντα, καθώς όταν έσπευσε ο ίδιος να αναιρέσει την φύλαξη του γνωστού τηλεπαρουσιαστή δεν διευκρίνισε εάν γνώριζε πως και ποιοι την είχαν αποφασίσει;» ρωτά ο κ. Καμίνης.

Νικήτας Κακλαμάνης: Ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα Φουρθιώτη στη Βουλή

Υπέρ της διερεύνησης του θέματος που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Βρούτσης για τον Μένιο Φουρθιώτη τάχθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή» και είπε ότι θα περιμένει και ο ίδιος την απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη φύλαξη που φέρεται να του παρείχε η Αστυνομία. «Εγώ πάντως από το ‘90 που είμαι βουλευτής δεν το έχω ξαναδεί αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης είπε ακόμα ότι είτε αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας, είτε με πρωτοβουλία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Φουρθιώτης απειλούσε με μπράβους απολυμένο εργαζόμενο και Επιθεωρητές Εργασίας

Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης με απείλησε με μπράβους στο γραφείο μου

Οι απαιτήσεις του πρώην «καλλιτεχνικού μάνατζερ» της Τζούλιας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης