Τη βούλησή του να συμβάλει, τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, στην υλοποίηση έργων «για να παραμείνει το Μαρούσι μια ανθρώπινη πόλη με υπερτοπικό χαρακτήρα», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στο δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, κατά τη συνάντησή τους με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται στον δήμο και αυτών που προγραμματίζεται άμεσα.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών και χωρικού σχεδιασμού Αθ. Κατσιγιάννης και ο διευθυντής τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών ωρίμανσης ενός «ζωτικής σημασίας έργου για το Μαρούσι», της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου η δημοπράτηση του να ξεκινήσει εντός του έτους. Αναφέρθηκε στα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, όπως του δικτύου όμβριων στο κέντρο της πόλης και τα Ανάβρυτα, της απορροής όμβριων στην Αγ. Φιλοθέη, τα αντιπλημμυρικά στον Αγ. Νικόλαο, οι αναπλάσεις στην Κοκκινιά, στο Σωρό και στην Μεσογείων καθώς και η κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος του «Υγεία».

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλα και η ωριμότητα της μελέτης. Για το οποίο είχε κάνει σημαντική προεργασία ο κ. Πατούλης ως δήμαρχος, με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην άθληση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου επισήμανε ότι ο περιφερειάρχης γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της πόλης, όπως το κομβικής σημασίας αντιπλημμυρικό έργο της διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς, καθώς και τις υποδομές των περιοχών Παραδείσου και Κοκκινιάς. Πέραν των αναπλάσεων, η πεζογέφυρα στο ύψος του «Υγεία» και το γήπεδο στο κτήμα Καρέλα που θα κατασκευαστούν με πόρους της Περιφέρειας θα αναβαθμίσουν την πόλη σε επίπεδο ασφάλειας και αθλητικών υπηρεσιών. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη είναι διαρκής και αποβλέπει στη βελτίωση της καθημερινότητας όχι μόνο κατοίκων αλλά και πολλών χιλιάδων εργαζομένων του Αμαρουσίου, τόνισε ο δήμαρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης