Άνοιξαν επιτέλους τα στόματα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 14:43
Άνοιξαν επιτέλους τα στόματα

Οι αστυνομικές έρευνες για το θέμα του γιατρού-μαϊμού, εξαιτίας του οποίου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατέληξαν και σε δύο συνεργάτες-συνεργούς του συλληφθέντα. Οι εν λόγω γιατροί, ο ένας από τη Λαμία (Γ.Ζ.) και ο άλλος από τον Βόλο (Α.Ν.), παραχωρούσαν στον δράστη τα γραφεία τους, ώστε να παρουσιάζεται αυτός επίσημα ως γιατρός...

Επίσης συνεργός του φέρεται να είναι η σύζυγός του (Ε.Μ.), αλβανικής καταγωγής. Η ίδια εμφανιζόταν ως... ανιψιά του Νιάρχου ή κόρη του Λιβανού...

Και οι δύο γιατροί ελέγχονται για απλή ή άμεση συνδρομή τουλάχιστον από το 2016.

Επίσης τουλάχιστον έξι νέες καταγγελίες έχουν γίνει από χθες και έχουν προστεθεί στις 45 περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκεται ο ψευτογιατρός, ο οποίος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υποσχόταν «θεραπεία» αντί 15.000 ευρώ

Η «θεραπεία» που ακολουθούσαν οι ασθενείς -δηλαδή η λήψη εν αγνοία τους κάνναβης- διαρκούσε τουλάχιστον 5 μήνες. Ο κάθε ασθενής πλήρωνε περίπου 15.000 ευρώ.

Ο δράστης -πέρα από γιατρός- εμφανιζόταν επίσης ως πιλότος, υποσχόμενος μεταθέσεις, συγγενής γνωστού πλουσίου, εκπρόσωπος του Αγίου Όρους ή νευροχειρουργός...

Εν τω μεταξύ, έπειτα από τη σύλληψη αλλά και την έκταση που πήρε το θέμα, έξι πολίτες επικοινώνησαν το τελευταίο διάστημα με τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής και υποστήριξαν ότι είχαν πέσει θύματα του γιατρού-μαϊμού.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν πάρει ακόμη καταθέσεις, αλλά από την πρώτη επαφή που είχαν με τις οικογένειες εκτιμούν ότι τουλάχιστον οι τέσσερις είναι πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Στη δικογραφία πάντως εναντίον του περιλαμβάνονται ήδη ο θάνατος 16χρονου αγοριού από τις Σέρρες, το 2017, στο οποίο χορηγούσε ακατάλληλα σκευάσματα, αποσπώντας από την οικογένειά του 2.000 ευρώ, ο θάνατος 14χρονου από την Κω, από την οικογένεια του οποίου ο απατεώνας απέσπασε 19.500 ευρώ, ενώ 17.000 ευρώ έλαβε από την οικογένεια 76χρονου θύματος το οποίο γνώρισε μέσω μοναχού Μονής στο Πήλιο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 15:47