Η κυβέρνηση έχει λάβει σχεδόν όλα τα ακραία, παράλογα και βαθιά αντιδημοκρατικά μέτρα, στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Έχει στερήσει από εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί τη δυνατότητα να βγουν για καφέ, να φάνε σε ένα εστιατόριο, ακόμα και να πάνε στην τράπεζα, αν προηγουμένως δεν έχουν χάσει χρόνο και χρήμα για να κάνουν rapid test.

Η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει κάνει ίσως το πιο βασικό. Δεν έχει φροντίσει να μη στριμώχνονται στα μέσα  μαζικής μεταφοράς οι πολίτες που τα χρησιμοποιούν για να πάνε στη δουλειά τους, αν και είναι βέβαιο ότι μεγάλος αριθμός περιστατικών COVID-19 σχετίζεται άμεσα με τον συνωστισμό σε λεωφορεία και τρένα. Για τους κυβερνώντες ο κορωνοϊός κολλάει σε εστιατόρια και καφέ, όπου οι θαμώνες κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον, αλλά δεν κολλάει στα λεωφορεία, όπου οι πολίτες στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok από την ομάδα «Μένουμε Ενεργοί» είναι ενδεικτικό της υγειονομικής βόμβας στα μέσα μεταφοράς. Είναι ένα βίντεο που τραβήχτηκε το πρωί της 7ης Νοεμβρίου στη στάση λεωφορείων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Έτσι πηγαίνει και γυρνά ο κόσμος στις δουλειές του. Έτσι πηγαίνει βόλτα για να μη χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι του (αν διαθέτει). Και έτσι σέβεται το κράτος τους πολίτες του. Αυτή είναι η επάρκεια μέσων μαζικής μεταφοράς που διαφημίζει ο υπουργός Μεταφορών. Εδώ ΔΕΝ δόθηκαν τα λεφτά των φορολογούμενων. Εδώ ΔΕΝ έγινε καμία βελτίωση μέσα σε δύο χρόνια πανδημίας. Και εδώ μεταδίδεται ο ιός και κολλάει ο κόσμος. Αναρωτιόμαστε: Γι’ αυτές τις υπηρεσίες μεταφορών ζητάτε εισιτήριο από τον κόσμο; Γι’ αυτές τις υπηρεσίες μεταφορών μάς φορολογείτε; Θα ήταν ντροπή και ξεφτίλα, σε μια περίοδο χωρίς πανδημία, τώρα όμως είναι και έγκλημα! Δώστε λεφτά για μέσα μαζικής μεταφοράς! Προσλάβετε οδηγούς και τεχνικούς! Κόψτε απ’ τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τα περιπολικά, τα τζιπ και τις μηχανές της Αστυνομίας! Όχι άλλα παιχνίδια με την αξιοπρέπεια και την υγεία μας!», γράφουν τα μέλη της ομάδας, ενώ ιδιαίτερα καυστικά είναι τα σχόλια των χρηστών. «Ράπιντ, παρ’ όλα αυτά, για να κάτσεις να πιεις καφέ έξω», γράφει κάποιος, ενώ ένας άλλος προσθέτει: «Αλλά στην τράπεζα που είναι δυο άτομα μέσα χωρίς τεστ θα κολλήσουμε, στο τέτοιο λεωφορείο βέβαια όχι! Τσίρκο!».

«Για όλα αυτά φταίνε οι ανεμβολίαστοι, μην το ξεχνάμε. Και όχι η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λεφτά για λεωφορεία, οδηγούς, όπως επίσης για γιατρούς, νοσηλευτές και μονάδες ΜΕΘ. Για δασκάλους, καθηγητές και περισσότερες τάξεις. Όχι ότι σε μια δύσκολη πανδημία φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς», λέει ένας τρίτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης