Την Τρίτη 17 Μαΐου ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας, μετέβη στη Γραμματεία της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να παραδώσει υπόμνημα της Γεωργίας το οποίο απευθυνόταν στον εισαγγελέα Διαφάνειας, Βασίλη Φλωρίδη. Η Γραμματεία προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα Διαφάνειας, οπότε και διαπιστώθηκε πως εκείνος έλειπε σε περιοδεία.

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση μαζί του, η Γραμματεία έλαβε εντολή να παραλάβει το υπόμνημα το οποίο προοριζόταν για τον εισαγγελέα Διαφάνειας. Ο κ. Φλωρίδης θα το είχε στα χέρια του μόλις επέστρεφε. Ο δικηγόρος λοιπόν της Γεωργίας υπέγραψε ότι παρέδωσε το έγγραφο στην προβλεπόμενη θέση κάτω δεξιά του υπομνήματος. Δείτε το σχετικό ντοκουμέντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αθανάσιος Ζιώγας αποχώρησε ήσυχος, σίγουρος πως ο εισαγγελέας Διαφάνειας, Βασίλης Φλωρίδης, θα παραλάμβανε άνευ προβλήματος το υπόμνημα.

Ορισμένα όμως πράγματα εν Ελλάδι αρχίζουν εκεί που σταματά η λογική και σε πολλές περιπτώσεις αρχίζει η σκευωρία, ή ακόμη και η συνωμοσία.Βασίλης Φλωρίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γραμματεία, λοιπόν, η οποία παρέλαβε το υπόμνημα με την υπογραφή του δικηγόρου, ενημέρωσε πάραυτα τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, περί του υπομνήματος. Εκείνος έδωσε αμέσως εντολή να μη σταλεί το έγγραφο στον εισαγγελέα Διαφάνειας, Βασίλη Φλωρίδη, όπως ήταν συνεννοημένο. Διέταξε λοιπόν ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών τη Γραμματεία, στο έγγραφο εγχειρίσεως που είχε υπογράψει ο δικηγόρος Αθανάσιος Ζιώγας να αναγραφεί το όνομά του Άγγελος Καμηλάρης, όπως βλέπετε αριστερά στο έγγραφο, και να σταλεί σε εκείνον. Έτσι και έγινε. Εάν δείτε προσεκτικά το έγγραφο που παρουσιάζει η «Ζούγκλα», το οποίο συνέταξε και εγχείρισε ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά έχει δύο παραλήπτες: τον εισαγγελέα Διαφάνειας, όπως αναγράφεται στην αρχή του εγγράφου, και τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών, όπως αναγράφεται στο τέλος του εγγράφου. 

Αυτή είναι και η πρώτη πράξη του δικαστικού πραξικοπήματος το οποίο οργάνωσε και εκτέλεσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ως απόδειξη ο αναγνώστης μπορεί να δει τις ιδιόχειρες σημειώσεις του κ. Άγγελου Καμηλάρη στην κεφαλή του εγγράφου και κάτω από την ένδειξη «Στον Εισαγγελέα Διαφάνειας».

Στις σημειώσεις αυτές επισημαίνεται πως το υπόμνημα στέλνεται σε πρωτοδίκη για τα περαιτέρω. Αυτή η πράξη προβλέπεται και συνάδει με την πρακτική που εφαρμόζεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, το υπόμνημα ήταν προγραμματισμένο να σταλεί στον εισαγγελέα Διαφάνειας.

Άγγελος ΚαμηλάρηςΌταν επέστρεψε ο κ. Βασίλης Φλωρίδης στο γραφείο του και ζήτησε να δει το υπόμνημα το οποίο ανέμενε, πληροφορήθηκε φυσικά πως το έγγραφο βρισκόταν στην κατοχή του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών. Ζήτησε να μάθει γιατί, και τότε πληροφορήθηκε διά ζώσης και διά στόματος του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών πως ο Άγγελος Καμηλάρης τον είχε παύσει από εισαγγελέα Διαφάνειας. Αυτή ήταν η δεύτερη και αποφασιστική πράξη του δικαστικού πραξικοπήματος.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Όλα αυτά συνέβησαν, βεβαίως, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο να καταλήξει η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας σε δίκη. Δηλαδή στο ακροατήριο, με κατηγορουμένους δύο μέλη της οικογενείας Λεβέντη -βασικού μετόχου της Coca-Cola 3E- και πιθανώς και ενός επιπλέον κατηγορούμενου (αυτού με τα μπλε μάτια), μέλους εφοπλιστικής οικογένειας.   

Διαβάστε όλο το υπόμνημα που κατέθεσε η Γεωργία Μπίκα μέσω του δικηγόρου της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης