Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σχηματάρι - Οδηγίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 12:24
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σχηματάρι - Οδηγίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 7 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που είχε εκδηλωθεί χθες το απόγευμα της Κυριακής στο 1ο χιλιόμετρο Σχηματαρίου-Χαλκίδας στη Βοιωτία. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, λόγω των υλικών που κάηκαν καθώς το εργοστάσιο καταστράφηκε παραμένουν στο σημείο δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.

Τρία άτομα έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με εγκαύματα στα χέρια, ενώ αναμένεται η κατάθεσή του προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη. Σημειώνεται ότι από χθες βρίσκεται στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, που διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς και συλλέγει πληροφορίες.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνιστά την προσοχή όλων των πολιτών που ζουν στην περιοχή του Σχηματαρίου και του Δήμου Τανάγρας

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει την πρόσκληση των επιθεωρητών περιβάλλοντος για να ελέγξουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και συνιστούν στους πολίτες:

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευτούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά, ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας, να επικοινωνήσουν άμεσα με το θεράποντα γιατρό τους.

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτηριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους, αν και μόνο αν αυτοί ΔΕΝ επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 12:31