Εισαγγελέας: «Ουδέν μεμπτόν ή παράνομο» στην υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 14:51
Εισαγγελέας: «Ουδέν μεμπτόν ή παράνομο» στην υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων

«Ουδέν μεμπτόν ή παράνομο», σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας στην υπόθεση  των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook, επί των ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που εκδικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

 Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ο εισαγγελέας της έδρας  έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία ενοχής για τους τέσσερις κατηγορουμένους και για το λόγο αυτό, στην αγόρευσή του, πρότεινε  την απαλλαγή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου καθώς και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα οι οποίοι , κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό. 

Η υπόθεση αφορά την σύμβαση που υπεγράφη με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το 1998,  επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου από την οποία φέρεται να ζημιώθηκε το δημόσιο 5 εκατομμύρια ευρώ καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, δεν πραγματοποιήθηκαν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να μην κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Τον τελευταίο λόγο για την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων έχει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο θα αποφανθεί τις επόμενες ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 14:54