Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Δασιά, στο νησί της Κέρκυρας. Το διπλό φονικό που έγινε για ασήμαντη αφορμή είχε ως αποτέλεσμα στη συνέχεια και την αυτοχειρία του δράστη. 

Ο δράστης ηλικίας 67 ετών, χαρακτηρίστηκε από γείτονες ως έντονα εσωστρεφής αλλά και νευρικός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε διαφορές με την 60χρονη σπιτονοικοκυρά του για τα ενοίκια, ενώ με τον 63χρονο άνδρα είχε ακόμα πιο ασήμαντες διαφωνίες, όπως για κάποια παρτέρια ή για τη… λάμπα που είχε βάλει στην αυλή της διπλανής οικίας που διέμενε. Οι καβγάδες τους ήταν διαρκείς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα δύο θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, εξ επαφής. Ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στον θώρακα

Είχε μάλιστα αφήσει σημειώσεις σε διάφορους συγγενείς και εκτιμούν ότι ήταν αποφασισμένος για όλα. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ήταν ήρεμος και πράος. Δεν είχε ποινικό παρελθόν, ωστόσο δεν βρέθηκαν χαρτιά για την καραμπίνα που είχε στην κατοχή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 67χρονος δράστης του φονικού στην Κέρκυρα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σχεδόν εξ επαφής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη, φέρεται πως δέχθηκαν τους θανάσιμους πυροβολισμούς τα δύο θύματα, του 67χρονου δράστη, που έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, αμέσως μετά το διπλό φονικό.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία.

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία», ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αϊβατίδης.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Μάρτυρας στο φονικό, φέρεται πως είναι ένας κηπουρός, που εκείνη την ώρα έκοβε τα ξερά χόρτα πολύ κοντά στον κήπο, που εξελισσόταν η τραγωδία.

«Το χορτοκοπτικό έκανε πολύ θόρυβο και στην αρχή δεν άκουγα καλά. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι πυροβολισμοί, έπεσα κάτω στο έδαφος και σύρθηκα μέσα στα βάτα για να φύγω μακριά. Δεν είχα καταλάβει τι γινόταν, αλλά φοβήθηκα» είπε χαρακτηριστικά ο ξένης καταγωγής κηπουρός, στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οικονομικές διαφορές, το κίνητρο

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης και αυτόχειρας νοίκιαζε διαμέρισμα στο διώροφο σπίτι της Κερκυραίας ιδιοκτήτριας η οποία του έκανε έξωση, γεγονός που τον εξόργισε.

Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα το πρωί της Κυριακής, μετά από έντονο διαπληκτισμό, τη γυναίκα στην πίσω αυλή του σπιτιού της.

Στην ίδια αυλή πυροβόλησε και σκότωσε και τον άνδρα που έμενε στον πρώτο όροφο και εν συνεχεία κλείστηκε στο σπίτι του δίνοντας τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Το χρονικό του φονικού 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση της Κέρκυρας δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα για πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Ο 67χρονος δράστης σκότωσε δύο Έλληνες, έναν άνδρα 63 ετών ο οποίος ζούσε για πολλά χρόνια στη Γαλλία και είχε αγοράσει σπίτι στην Κέρκυρα και μια 60χρονη γυναίκα, μόνιμη κάτοικο του νησιού. Αρχικά αναφέρθηκε ότι πρόκειται για ζευγάρι, ωστόσο στην πορεία έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για την ιδιοκτήτρια δύο σπιτιών, στα οποία κατοικούσαν το θύμα και ο δράστης. 

Όπως αναφέρουν πηγές, ο δράστης φέρεται να είχε κτηματικές διαφορές με το ένα θύμα (τον άνδρα), κατά πληροφορίες για κάποια παρτέρια, ενώ η ιδιοκτήτρια και των δύο σπιτιών το τελευταίο διάστημα φέρεται να είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνει έξωση στον δράστη.

 

Έτσι, ο 67χρονος που ήταν γείτονάς τους, αποφάσισε να τους στήσει καρτέρι και πυροβόλησε εν ψυχρώ προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να χάσουν και οι δύο τη ζωή τους. Μετά το φονικό ο δράστης πήγε στο σπίτι του, όπου κλείδωσε την πόρτα και έπειτα έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν αρχικά τους δύο νεκρούς εξωτερικά του κτηρίου που διέμεναν όλοι, απέναντι από το ξενοδοχείο.

 

Φαίνεται πως η σπιτονοικοκυρά του δράστη προσπάθησε να μιλήσουν, ωστόσο κατέληξαν να διαπληκτιστούν με αποτέλεσμα ο δράστης να αρπάξει μία καραμπίνα και να σκοτώσει τη γυναίκα και τον άνδρα που βγήκε στην αυλή. Αμέσως μετά ταμπουρώθηκε στο δικό του σπίτι και αυτοπυροβολήθηκε, ενώ στο κομοδίνο του βρέθηκαν πολλά ηρεμιστικά χάπια και εξετάζεται αν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές αυτού του εγκλήματος.

Bίντεο – Φωτογραφίες: corfutvnews.gr / corfupress.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης