Καμπανάκι για την δυτική Αττική έκρουσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. 

Έπειτα από συνάντηση με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας μετέφερε την ανησυχία του για τη Δυτική Αττική. Όπως είπε οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες 3 ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια, ενώ τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρατηρούνται στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ είναι 83% στην επικράτεια, 77% στην Αττική και  91% στη Θεσσαλονίκη μετά από 5 εβδομάδες lockdown, ενώ «η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 60 παρουσιάζει αύξηση».

«Αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά, όλα θα τα κάνουμε με πιο πολύ φειδώ. Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης», σημείωσε ο κ. Κικίλιας ζητώντας να διαδόσουμε τα σωστά μηνύματα για τους κανόνες για την δημόσια υγεία και τον εμβολιασμό ο οποίος όπως είπε θα γίνει με «διαφάνεια και καθαρότητα».

«Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα», συνέχισε ο κ. Κικίλιας κάνοντας ειδική μνεία για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. «Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης