Άλλο ένα κρούσμα αυθαιρεσίας καταγράφεται αυτήν τη φορά στην Εύβοια από τοπικούς άρχοντες, τους συγγενείς και τους συνεργάτες τους υπό την κάλυψη, βεβαίως, ισχυρών κυβερνητικών ποαραγόντων ακόμη και του ιδίου του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για «καραμπινάτη» υπόθεση που αφορά στην αδελφή του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Γιώργο Κελαϊδίτη, και άλλα συγγενικά του πρόσωπα για πολεοδομική παράβαση και μάλιστα με τις «ευλογίες» του Δήμου Χαλκιδέων, στον οποίο ηγείται η επίσης «γαλάζια» Δήμαρχος, Ελένη Βάκα.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ, τα οικόπεδα που εμπεριέχουν και τις οικίες των καταγγελλομένων, βρίσκονται στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, η οποία μετά την ένωση των Δήμων αποτελεί περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την καταγγελία, τόσο η αδελφή του Αντιπεριφερειάρχη όσο και συγγενικό του πρόσωπο έχουν επεκτείνει τα όρια του οικοπέδου τους καταπατώντας δημόσιο χώρο. Από εδώ και πέρα ξεκινά μια σειρά από προβλήματα.

Σχέδιο πόλεως της περιοχής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται από το σχέδιο πόλεως που μας απέστειλε η καταγγέλουσα, κάτοικος της περιοχής και αναγνώστρια του ιστολογίου, στο σημείο πρέπει να υπάρχει δημόσιος πεζόδρομος. Αντί όμως για τον πεζόδρομο, θα βρούμε τους φράχτες των οικοπέδων της κ. Κελαϊδίτη και του συγγενικού της προσώπου. Κι επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, πάνω στο καταπατημένο τμήμα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, χτίζεται πισίνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η πισίνα που βλέπουμε στη φωτογραφία χτίζεται επί καταπατημένου χώρου.

Εδώ όμως τίθεται ένα θέμα:

Τόσο σύμφωνα με τα λεγόμενα της καταγγέλουσας όσο και σύμφωνα με το σχέδιο πόλεως, η καταπάτηση υφίσταται. Πώς λοιπόν ο Δήμος Χαλκιδέων χορήγησε άδεια σε παράνομα καταπατημένο έδαφος;

Τι ισχύει τελικά;

Στην περιοχή, επίσης, χτίζεται και ένα μουσικό Γυμνάσιο, το οποίο έχει καταθέσει αίτημα (σύμφωνα με την καταγγελία) για διάνοιξη του πεζόδρομου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές. Μέχρι στιγμής, το αίτημα έχει πέσει στο κενό.

Η καταγγέλουσα, προ ημερών, προέβη σε καταγγελία προς την Αρχή Διαφάνειας για το θέμα:

(Σημ. Τα στοιχεία της καταγγέλουσας βρίσκονται στη διάθεσή μας και δεν τα δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους)

Mέχρι στιγμής, κανείς δεν εμφανίστηκε για έλεγχo.

Η καταγγέλουσα επικοινώνησε και με τον Δήμο, από όπου δεν πήρε καμία απάντηση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο Αντιπεριφερειάρχης απειλεί τους πάντες με μηνύσεις αν τον ανακατέψουν στην υπόθεση, διότι δεν μένει εκείνος στο σπίτι αυτό.

Το ιστολόγιο ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ , ως όφειλε, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γεώργιο Κελαϊδίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 15 Φεβρουαρίου, ζητώντας του να τοποθετηθεί στις καταγγελίες και να δώσει απάντηση, ώστε να έχουμε και τη δική του θέση καταγεγραμμένη στο ρεπορτάζ. Μέχρι αυτήν τη στιγμή που γράφεται το άρθρο (19 Φεβρουαρίου 2022, 04:03), δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση.

Το ιστολόγιό:

Αναμένει την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη επί της υπόθεσης

Αναμένει την τοποθέτηση του Δήμου Χαλκιδέων επί της υπόθεσης

Αναμένει την τοποθέτηση της Πολεοδομίας Χαλκίδος επί της υπόθεσης και

Θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος με ενδιαφέρον

Ευχαριστεί θερμά την καταγγέλουσα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης