Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες στο Αιγαίο μεταξύ των ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού και ναρκέμπορων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο φουσκωτά τα οποία είχαν ξεκινήσει από την Αλβανία, είχαν κριθεί ύποπτα για μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών με προορισμό την Τουρκία. Τα συγκεκριμένα ταχύπλοα εντοπίστηκαν αρχικά από τις τουρκικές Αρχές οι οποίες και προσπάθησαν να τα σταματήσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν με αποτέλεσμα να εμπλακούν στην καταδίωξη και οι Ελληνικές Αρχές.

Στη συνέχεια  ξεκίνησε καταδίωξη από 10 πλωτά του ελληνικού Λιμενικού με τη συνδρομή ελικοπτέρων και σκαφών της Frontex.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών με τους ελεύθερους σκοπευτές να εφαρμόζουν τους κανόνες εμπλοκής  με πυρά προς τα σκάφη των ναρκέμπορων με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσουν το ένα από αυτά το οποίο μεταφέρεται στη Λέσβο για περαιτέρω διερεύνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω στο ταχύπλοο βρίσκονται τρία άτομα, τα δύο Αλβανικής καταγωγής και το τρίτο φέρει Ιταλικό έγγραφο. 

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως το ένα από τα δύο σκάφη έχει διαφύγει και η αναζήτηση συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης