Η «Εργατική Ομάδα Τ-34» καταγγέλλει την προσαγωγή τριών Ελλήνων εθελοντών διασωστών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Τουρκίας, οι οποίοι είχαν πάει στο Χατάι για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Τ-34», οι προσαγωγές έγιναν στην επαρχία του Χατάι, στην Αντιόχεια, όπου τα τρία μέλη της ομάδας βοηθούσαν στις διασώσεις, αλλά και τις λαϊκές επιτροπές για τους πληγέντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την υπεράσπισή τους έχει αναλάβει μια ένωση δικηγόρων που συνήθως εκπροσωπεί πολίτες με προοδευτική ιδεολογία. Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις Έλληνες κρατούνται και πρόκειται να απελαθούν, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Προσήχθησαν απο την “αντι”τρομοκρατική της Τουρκίας, στην επαρχία του Χατάι στην Αντιόχεια, 3…

Posted by Εργατική Ομάδα Τ-34 on Friday, February 17, 2023

Νωρίτερα, οι εν λόγω εθελοντές είχαν δημοσιεύσει ένα βίντεο που στέκονταν ανάμεσα στα χαλάσματα, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Το απόγευμα της Παρασκευής (στις 17:00) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από την «Εργατική Ομάδα» στην Τουρκική Πρεσβεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μια πρώτη ενημέρωση από την αποστολή των τριών μελών της Εργατικής Ομάδας Τ-34 στην σεισμόπληκτη επαρχία του Χατάι και συγκεκριμένα στην πόλη της Αντιόχειας. ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Posted by Εργατική Ομάδα Τ-34 on Thursday, February 16, 2023

Η είδηση δημοσιεύτηκε και σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης