Zougla Newsroom 

Η Μάγδα Μιχαηλίδου είναι μια ιατρός – ομοιοπαθητικός, η οποία ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Μάλιστα έχει τον δικό της χώρο όπου δέχεται τους ασθενείς της και εξασκεί το επάγγελμά της. Επέλεξε και αυτή, όπως πολλοί άλλοι να μην εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Όμως την επιλογή της αυτή, καλείται τώρα να την πληρώσει με πρόστιμο 10.000 ευρώ το οποίο της επέβαλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η περίπτωση της κας Μιχαηλίδου ίσως δεν είναι η μοναδική αλλά δείχνει πραγματικά πως οι «νόμοι» της πανδημίας έχουν φτάσει πολλούς πολίτες στο… αμήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια περιγράφει στη «Ζούγκλα» την αδικία η οποία πιστεύει πως συνέβη σε βάρος της αφού – όπως ισχυρίζεται -, «η Πολιτεία της απαγορεύει να ασκεί το ιατρικό επάγγελμα εφόσον δεν είναι εμβολιασμένη».

«Είμαι ομοιοπαθητικός γιατρός που ασκεί την ομοιοπαθητική στην Κατερίνη. Χθες έγινε ένα έλεγχος στο γραφείο μου από δύο άτομα τα οποία εργάζονται στην Περιφέρεια Υγείας της Κατερίνης και ζήτησαν να δουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού», λέει και συνεχίζει:

«Δεν είχα πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά νόσησης το οποίο είχε λήξει τέλη Φεβρουαρίου του 2022. Φυσικά δεν μπορούσα να τους δείξω κάτι άλλο και μου έκοψαν πρόστιμο 10.000 ευρώ… Αρχές Σεπτέμβρη του 2021, έτυχε να νοσήσω από κορωνοϊό και πήρα πιστοποιητικό νόσησης. Τον Δεκέμβριο όμως του 2021 όταν μπήκα στο gov.gr για να ελέγξω τι γίνεται, διαπίστωσα ότι είχε ήδη λήξει στις 21 Νοεμβρίου του 2021. Παρόλ’αυτά κυκλοφορούσα κανονικά, και στους ελέγχους δεν έδειχνε ότι έχει λήξει. Αρχές Φεβρουαρίου του 2022 νοσώ εκ νέου από Covid, δεύτερη φορά, και δεν έκανα μοριακό τεστ για να δηλώσω εκ νέου τη νόσηση γιατί θεωρούσα πως δεν υπάρχει λόγος από τη στιγμή που το πιστοποιητικό που είχα στα χέρια μου λειτουργούσε στο σύστημα και περνούσα τους ελέγχους. Όμως τέλη Φεβρουαρίου του 2022  διαπίστωσα από τους ελέγχους που έγιναν ότι το πιστοποιητικό έπαψε να ισχύει», λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O χώρος από το ιατρείο

«Ο έλεγχος της Περιφέρειας Υγείας έγινε στο ιατρείο στις 13 Απριλίου το πρωί και μου έκοψαν το πρόστιμο. Ο χώρος του ιατρείου λειτουργεί και ως ομοιοπαθητικός χώρος και όχι μόνο ως ιατρείο. Αυτή η αλλαγή έγινε τον Δεκέμβριο του 2021για να μπορώ να λειτουργώ χωρίς να πρέπει να είμαι εμβολιασμένη. Όμως όπως έμαθα θα έπρεπε να διακόψω τελείως την ιατρική μου ιδιότητα και να λειτουργώ μόνο ως ομοιοπαθητικός χώρος αφού είμαι ανεμβολίαστη, για να μην έχω πρόβλημα με τον νόμο. Αν ο χώρος λοιπόν ήταν δηλωμένος μόνο ως Παροχή Ομοιοπαθητικών Υπηρεσιών, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα με πρόστιμο», επισημαίνει.

Το πρόστιμο

«Το πρόστιμο γράφει ως δικαιολογία, παράβαση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.Τώρα λοιπόν θα κάνω ένσταση στην Περιφέρεια, θα παρουσιάσω όλα αυτά τα στοιχεία που έχω, και θα παραδώσω επίσης ένα κείμενο το οποίο θα αναφέρεται στην άρνηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Η ένσταση θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα», διευκρινίζει η κα Μιχαηλίδου και καταλήγει:

«Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να αφαιρέσω την ιατρική μου ειδικότητα προκειμένου να μπορώ να δουλέψω , χωρίς να είμαι εμβολιασμένη, διότι ιατρός σημαίνει, προσφέρω στον συνάνθρωπο, ελέγχω, εξετάζω. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος ασθενής μου να έρθει και να μου πει ότι είμαι άρρωστος και να του απαντήσω δεν μπορώ να εξασκήσω την ιατρική παρά μόνο την ομοιοπαθητική».

Aκούστε τι είπε στη «Zούγκλα»:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης