Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συζήτησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μη εμβολιασμένοι και εκτός εργασίας υγειονομικοί της περιοχής όπου τέθηκε το ζήτημα της επιστροφής στις θέσεις εργασίας τους τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν και στους άλλους εργαζόμενους.

Κατέληξε στο ακόλουθο, ομόφωνο ψήφισμα :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Καβάλας λαμβάνοντας υπόψιν την υγειονομική κατάσταση της χώρας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 , που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας από την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 καθώς επίσης και την επιστολή προς αυτά συνδημοτών μας του υγειονομικού κλάδου που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους από 1-9-2021 αποφάσισε τα εξής:

Συντάσσεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως με τις οδηγίες και συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας, των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των αρμοδίων φορέων της κεντρικής διοίκησης αναφορικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού και ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων αυτού.

Ταυτόχρονα όμως θεωρεί αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα του καθενός να επιλέξει ο ίδιος αν θα ακολουθήσει ή όχι τις οδηγίες – συστάσεις αυτές , πολύ δε περισσότερο καθώς δεν ισχύει μέχρι σήμερα καθολική υποχρέωση των πολιτών να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένων των παραπάνω θεωρεί απολύτως δίκαιο το αίτημα των συνδημοτών μας να επανέλθουν στις θέσεις εργασίας τους τηρώντας όσα ισχύουν (τεστ-μάσκες κλπ) και για τους εργαζόμενους στον ξενοδοχειακό τομέα και τα οποία προβλέπονται από την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 34692/14.06.2022 ΚΥΑ.

Κάτι τέτοιο αμβλύνει τις ανισότητες, κινείται στα πλαίσια του δικαίου και ταυτόχρονα ενισχύει το ΕΣΥ με έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο το έχει απόλυτη ανάγκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης