Επιβεβαιώνεται και δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η 38χρονη μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Το δημοτικό σχολείο στο οποίο πηγαίνει το 10χρονο παιδί της 38χρονης είναι κλειστό από το πρωί της Πέμπτης και θα παραμείνει έτσι για 14 ημέρες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολύμανσής του. Το παιδί πήγε στο σχολείο του τουλάχιστον επί δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο (23 Φεβρουαρίου). 

Το παιδί παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, όπως και η μητέρα του, και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και αυτό εισαχθεί και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης πως την Τετάρτη το πρωί το δημοτικό σχολείο πραγματοποίησε εκδρομή στην οποία συμμετείχε και το παιδί που νοσεί αλλά αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ανέβασε πυρετό. 

Τρίτο κρούσμα στην Αθήνα – Η επίσημη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα

Την ίδια ώρα από το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως υπάρχει και τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα και μάλιστα στην Αθήνα. Πρόκειται για γυναίκα 40 ετών κάτοικο Αμαρουσίου που ταξίδεψε στην Ιταλία και η οποία ήδη νοσηλεύεται στο Αττικό. 

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Ο κ. Τσιόδρας είπε μεταξύ άλλων: «Το παιδί δεν είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα, δεν θεωρείται ότι είχε υψηλού κινδύνου επαφές, ωστόσο ολόκληρο το σχολείο έκλεισε, καθ’ υπερβολήν ίσως για να καθυστερήσουμε την διασπορά. Το ότι η μητέρα κόλλησε το παιδί, ήταν αναμενόμενο. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να βρίσκουν κάποιον που δεν ξέρουμε από πού έχει κολλήσει τον ιό. Υπάρχουν οι φορείς που έχουν κάνει υψηλού κινδύνου επαφές και αυτοί που έχουν κάνει χαμηλού κινδύνου επαφές. Μια υψηλού κινδύνου επαφή είναι όταν κάποιος έχει βρεθεί για 15 λεπτά και πιο κοντά από δύο μέτρα με άλλον άνθρωπο. Είμαστε στην αρχική φάση και η ιχνηλάτηση έχει μεγάλη σημασία καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται. Όταν ο ιός έχει μεγάλη μετάδοση στην συνέχεια, τότε τα μέτρα αυτά δεν έχουν αξία».

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα και διευκρίνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης