Φονική αποδεικνύεται η κακοκαιρία «Μήδεια», αλλά εξίσου φονικά και τα προβλήματα που προέκυψαν στο πέρασμά της και τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, καθώς ήδη μετράμε τρεις νεκρούς από χθες μέχρι σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Χιλιάδες πολίτες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δίχως θέρμανση μέσα στο κρύο και τελικά έγινε και το μοιραίο, αφού έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι στην Εύβοια εξαιτίας διακοπής ρεύματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνθρωποι αυτοί, που ήταν ηλικιωμένοι και αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, χρειάζονταν μηχανική υποστήριξη με οξυγόνο για την αναπνοή τους, και η διακοπή ρεύματος κατέστησε αδύνατη τη λειτουργία των μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να αφήσουν την τελευταία τους πνοή, όπως μεταδίδεται σε τοπικά ΜΜΕ της Εύβοιας. 

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του ένας 73χρονος στην Εύβοια, στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, ο οποίος, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, υποστηριζόταν από οξυγόνο, και από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί. 

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο στην Εύβοια και ένας στην Κρήτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χτες μετά το μεσημέρι, 80χρονος με προβλήματα υγείας άφησε την τελευταία του πνοή στο χωριό Τρούπι του Δήμου Μαντουδίου Εύβοιας, το οποίο ήταν αποκλεισμένο από τα χιόνια, που έφταναν το ενάμισι μέτρο σε πολλά σημεία. 

Το ρεύμα κόπηκε στο Τρούπι την Κυριακή το βράδυ, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η μπουκάλα οξυγόνου του ηλικιωμένου. Η σύζυγός του κάλεσε βοήθεια, αλλά το σπίτι ήταν αποκλεισμένο εξαιτίας του χιονιά.

Χθες το πρωί, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, γιατρός της περιοχής κατάφερε να πάει στο σπίτι του 80χρονου, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο. Του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο ηλικιωμένος δεν άντεξε.

Επίσης ένας 56χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός έξω από το μαντρί του στην Κρήτη, στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου. Πιθανότατα ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης