Πλήθος πιστών βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Ομαλά Κεφαλονιάς, για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν προς τιμήν του πολιούχου του νησιού, Αγίου Γερασίμου. 

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας, πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ναό η πανηγυρική θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, μαζί με τους μητροπολίτες Κεφαλληνίας Δημήτριο, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, Παϊσιου καθώς και των επισκόπων Στρατονικείας Στέφανου και Ολύμπου Κύριλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ιερές τελετές για τον εορτασμό του πολιούχου της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου, εκ μέρους της κυβέρνησης το «παρών» έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ στην Κεφαλονιά βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Επίσης, μεταξύ άλλων το «παρών» στην πανηγυρική θεία λειτουργία έδωσαν ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία της Κεφαλονιάς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, από το Αργοστόλι στα Ομαλά, συνοδεία τοπικής φιλαρμονικής αλλά και πλήθος κόσμου.

Πηγή φωτογραφίας: inkefalonia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης