Αλλοδαποί που συνελήφθησαν σε χώρες της Ευρώπης καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις ναρκωτικών και διακίνηση μεταναστών ήταν τέσσερις «πελάτες» του κυκλώματος που εξέδιδε πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια. Τέτοιου είδους πρόσωπα, με το αζημίωτο, εξυπηρέτησαν οι έξι αστυνομικοί που τις επόμενες μέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Συγκεκριμένα, οι «πελάτες» συνελήφθησαν σε Γαλλία, Ισπανία, Βουλγαρία και Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν στις ελληνικές αρχές έφτασαν πληροφορίες ότι είχαν κλαπεί ταυτότητες και διαβατήρια τα οποία, η έρευνα των Αδιάφθορων της αστυνομίας, ανακάλυψε ότι είχαν πέσει σε… ακατάλληλα χέρια. Από εκείνο το σημείο ξεκινούν πολλές συμπτώσεις. Εκδόθηκαν 38 ταυτότητες από τις οποίες οι 20 στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής και τα δικαιολογητικά για τις 19 παρελήφθησαν από τον ίδιο αστυνομικό. Εκδόθηκαν 31 διαβατήρια από τα οποία τα 23 στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου και σε 28 περιπτώσεις, ο ίδιος αστυνομικός, έκανε έλεγχο στα αρχεία της αστυνομίας ένα μήνα πριν την έκδοση των εγγράφων. Αναζητούσε Έλληνες του εξωτερικού που δεν είχαν εκδώσει ανάλογα έγγραφα. Όπως διαπιστώθηκε ήταν πρόσωπα που ζούσαν στην Αδελαΐδα, στο Σίδνεϋ, στη Μελβούρνη, στο Βερολίνο, στο Σικάγο και στο Νοβορόσισκ της Ρωσίας.

Η «δράση των έξι» φαίνεται να ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Μάϊο του 2018 με την «ταρίφα» να φτάνει από 5 έως 40 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, αξιωματικός της αστυνομίας που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης, μιλώντας στο zougla.gr, έλεγε ότι «απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί από τον ανακριτή καθώς πρέπει να εξακριβωθεί ότι υπάρχει οικονομικό όφελος για τους κατηγορούμενους. Διαφορετικά, η υπόθεση δεν μπορεί να «δεθεί» δικονομικά και να φτάσει στο ακροατήριο με αξιώσεις».

Όσον αφορά στους «πελάτες» του κυκλώματος, έχοντας πλέον στα χέρια τους νόμιμα έγγραφα, απέκτησαν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, και προχώρησαν στην δημιουργία επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, άνοιξαν σουβλατζίδικο, κατάστημα με καλλυντικά, καθαριστήριο ρούχων και επιχείρηση εμπορίου ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Zougla newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης