Σε πανελλήνια κινητοποίηση προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΣΠ), ζητώντας να μπει τέλος στη διαχρονική αδιαλλαξία και αδιαφορία για τα ζητήματα των αναπήρων, μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οδόστρωμα της Ηρώδου Αττικού.

Μικροένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο όταν άνδρες της Ασφάλειας προσπάθησαν να εμποδίσουν συνοδούς και παραπληγικούς να μην απλώσουν πανό με τα αιτήματα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από ολιγόλεπτη συνεννόηση τελικά το πανό άνοιξε και τα πνεύματα ηρέμησαν. Αυτή την ώρα παραπληγικοί και συνοδοί τους βρίσκονται στο οδόστρωμα της Ηρώδου Αττικού μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία για τα οχήματα από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και μήνες τα μέλη τού ΠΣΠ θεωρούν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και παρά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα διάφορα συναρμόδια υπουργεία δεν υπήρξε κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Για αυτό και αποφάσισαν σήμερα να βρεθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η κινητοποίηση την Τρίτη 4 Απρίλη, στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης