Στο μπλοκάρισμα όλων των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε τράπεζες της Ελλάδος, προχώρησε ο επικεφαλής της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος).

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του, αλλά και των γονέων του. Σημειώνεται ότι, ο πατέρας τού Αντωνίου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει αποβιώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε δεκτό, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.). Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Επίσης, τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

Σαρωτικοί έλεγχοι σε δομές σε όλη την Ελλάδα στην «Κιβωτό του Κόσμου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δικαστικές και αστυνομικές έρευνες για τη στοιχειοθέτηση των καταγγελιών κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος παιδιών από στελέχη στην «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου σε όλες τις δομές της Οργάνωσης.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες από γονείς που υποστηρίζουν ότι δεν τους άφηναν να έχουν επαφή με τα παιδιά τους ούτε καν να τους μιλούν στο τηλέφωνο.

Η Εισαγγελία Βόλου, παρήγγειλε τρίτη προκαταρκτική έρευνα μετά τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά στο Διμήνι. Ο ίδιος πάντως ο πατέρας Αντώνιος διαψεύδει μέσω των δικηγόρων του τις καταγγελίες, επισημαίνει ότι θα λάμψει η αλήθεια και δηλώνει ότι είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Πλήθος ερωτημάτων προκαλούν οι θλιβερές εικόνες από τα πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή, (και στην είσοδο του χωριού) τα οποίο λέγεται ότι προέρχονταν από δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου». Σε αυτοψία της ΕΡΤ εντοπίστηκαν σε δύο σημεία, σακούλες με παιδικά ρούχα και παπούτσια.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει ελέγχους σε 6 μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας στην Αττική, με αφορμή δημοσιεύματα για περιστατικά κακοποίησης, ενώ φρίκη προκαλεί το πόρισμά της για το ίδρυμα ατόμων με αναπηρία “Άγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη.

«Εγκιβώτισαν» 40 εκατομμύρια ευρώ από το 2014

«Όπου μας πάει η έρευνα». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας που από το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης (23/11) κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στελέχη της υπηρεσίας πήγαν στο κεντρικό κτήριο της «Κιβωτού» στον Κολωνό και στην κυριολεξία «σήκωσαν» όλο το λογιστήριο. Η έρευνα που θα κάνουν, και τα αποτελέσματα της οποίας θα υποβάλουν στην Εισαγγελία, αφορούν τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύψουν είτε για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είτε για εργαζόμενους.

Οι αστυνομικοί επίσης, μέσω στοιχείων που θα ζητήσουν από τις τράπεζες, θα βάλουν στο «μικροσκόπιο» τους και τις δωρεές που έχουν κάνει πολίτες προς την «Κιβωτό» και ειδικότερα που κατέληξαν τα χρήματα τα οποία έδωσαν. «Αν υπήρχε μια δωρεά π.χ. δέκα χιλιάδων ευρώ θέλουμε να δούμε ότι αφενός τα χρήματα κατατέθηκαν στην τράπεζα, αλλά κυρίως που κατέληξαν. Από την πρώτη εικόνα που έχουμε αποκομίσει φαίνεται ότι από το 2014 μέχρι σήμερα η «Κιβωτός» έχει διαχειριστεί, συνολικά, περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αλλά και πολλές δομές», λέει στέλεχος της Οικονομικής Αστυνομίας.

Επίσης, θα ελέγξουν τον τρόπο ζωής μελών του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού», αλλά και εργαζόμενων που ενδεχομένως να είχαν αδικαιολόγητο πλουτισμό. Το σίγουρο είναι ότι ο έλεγχος στον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής δεν θα τελειώσει… αύριο, ούτε την επόμενη εβδομάδα. «Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι όταν γίνεται ένας οικονομικός έλεγχος σε μια εταιρεία, όπως λειτουργεί και η “Κιβωτός”, χρειάζονται περίπου δύο – τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί, καθώς ζητάμε στοιχεία και από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις», λέει αξιωματικός με μεγάλη θητεία στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης