Πρώτος σταθμός των επισκέψεων σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας και σε νοσοκομεία όπου οι συνθήκες είναι επιβαρυμένες που ξεκίνησε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επικεφαλής κλιμακίου ανώτερων στελεχών του Υπουργείου Υγείας, ήταν το νοσοκομείο της Κατερίνης, το οποίο τον τελευταίο μήνα δέχεται μεγάλο φορτίο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος συνοδεύεται και από γιατρούς του νοσοκομείου «Σωτηρία», συνομίλησε με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου, τη μείωση της πίεσης που δέχεται, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιέζεται η Πιερία» είπε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «μπορεί να φαίνεται στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση ότι τα νέα κρούσματα είναι λίγα, αλλά μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Υπάρχει επιδημιολογικό βάρος στην περιοχή. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Το νοσοκομείο δέχεται δυσανάλογη πίεση των δυνατοτήτων που έχει και μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο οι ασθενείς Covid-19. Πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας».

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, «το νοσοκομείο έχει ανταποκριθεί πλήρως μέχρι στιγμής». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες. «Προτεραιότητα είναι η προστασία του υγειονομικού προσωπικού, διότι είναι αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Τηρώντας τα μέτρα προστατεύει και το υγειονομικό προσωπικό και όλους τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στο νοσοκομείο προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με προσωπικό από άλλες περιοχές που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες. Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε και συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλοι οι γιατροί θα συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται. «Αυτή τη στιγμή της μάχης το ΕΣΥ είναι ένα, τόσο οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να τα καταφέρουμε, τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίσιμες παραμένουν οι επόμενες μέρες για το σύστημα υγείας

«Οι επόμενες μέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες» είπε ο υφυπουργός, απευθύνοντας έκκληση προς όλους για την τήρηση των μέτρων. «Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και δεν εφησυχάζουμε» διευκρίνισε.

Επανέλαβε ότι «όσο καλά προετοιμασμένο και να είναι το σύστημα υγείας, ό,τι και να κάνει όλο το υγειονομικό προσωπικό που πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν ειδικά την τελευταία περίοδο και ειδικά στη Β. Ελλάδα, εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, δεν θα τα καταφέρουμε. Η τήρηση των μέτρων και η μείωση στην πίεση του συστήματος υγείας είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν την άρση του lockdown» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης