Κλιμακώνεται σταδιακά η οδική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που μέχρι τη Μ. Πέμπτη αναμένεται να κορυφωθεί. Οι εκδρομείς αφήνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα με προορισμό επαρχιακές πόλεις γεμίζοντας τα λεωφορεία και τα πλοία που αναχωρούν με πληρότητες 100%.

Αυξημένη είναι η κίνηση στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού λόγω τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο ύψος της οδού Δυρραχίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία, λόγω του τροχαίου διεκόπη για λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων. Πλέον είναι ανοιχτές όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας. Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή με συνέπεια τον τραυματισμό του οδηγού της μηχανής.

Πάνω από 100 χιλιάδες οχήματα έφυγαν από την Αττική

Από την Μεγάλη Δευτέρα έχει ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, που σταδιακά φεύγουν από την Αττική προς την επαρχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί στις 6 έχουν φύγει από την Αττική συνολικά 108.301 οχήματα.

Ειδικότερα την Μεγάλη Δευτέρα από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 26.842 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 29.110. Κατά τα ίδιες μέρες πέρσι είχαν φύγει 23.021 και 26.831 οχήματα, αντίστοιχα.

Από την έξοδο της Αθηνών-Λαμίας τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 25.389 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 26.960. Κατά τα ίδιες μέρες πέρυσι είχαν φύγει 23.4222 και 25.219 οχήματα, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Απριλίου η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένη η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής

Αυξημένη κατά 25% έως 30% σε σχέση με το 2022 αναμένεται να κυμανθεί φέτος η ακτοπλοϊκή κίνηση για τις εορτές του Πάσχα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς, σε σχέση με το 2019 η κίνηση αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 5% ενώ οι προορισμοί που παρουσιάζουν και εφέτος μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι χωρίς, περιοριστικά μέτρα μετά την πανδημία, περισσότεροι από 210.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής για τις γιορτές του Πάσχα (από 15/4 έως 25/4).

Επίσης, κατά την έξοδο του Πάσχα το 2019 από 19/04 έως 29/04 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 146.555 επιβάτες, 51.982 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 43.786 από το λιμάνι της Ραφήνας και 11.850 επιβάτες από το λιμάνι το Λαυρίου.

Για το 2023, από την Κυριακή των Βαΐων (09/04) έως χθες, Μ.Τρίτη (11/04), από το λιμάνι του Πειραιά είχαν αναχωρήσει συνολικά 31.166 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 10.098 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας, το ίδια διάστημα, αναχώρησαν 7.492 επιβάτες και 1.905 επιβάτες από το Λαύριο.

Από το λιμάνι του Πειραιά, για σήμερα, Μ.Τετάρτη (12/04), έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 29 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, από το λιμάνι της Ραφήνας 11 και από το Λαύριο 8.

Στο λιμάνι του Πειραιά, συγκεκριμένα στην πύλη Ε-7, θα βρεθεί αύριο το πρωί, Μ. Πέμπτη (13/04), ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα.

Για την καλύτερη διευκόλυνση των εκδρομέων, το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και φέτος όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες

Άστατος θα είναι ο καιρός έως την Κυριακή του Πάσχα με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται για σήμερα Μεγάλη Τρίτη, μεθαύριο Μεγάλη Παρασκευή καθώς και το Πάσχα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2023

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και σταδιακά αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από αραιές ομίχλες ή ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2023

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2023

Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16-04-2023

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στα κεντρικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές. Διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17-04-2023

Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης