Παρανάλωμα του πυρός έγινε λίγο μετά τις 02:20 τα ξημερώματα της Κυριακής το ιστορικό κτήριο του δημαρχείου Σερβίων, το οποίο, παρά τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής, τυλίχθηκε στις φλόγες καθώς η εστία φωτιάς επεκτάθηκε στη σκεπή.

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι των Σερβίων, αλλά και οι τοπικοί φορείς και ο δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου παρακολουθούσαν τις πύρινες φλόγες να καταστρέφουν το κτήριο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του κέντρου της ιστορικής πόλης, με την Πυροσβεστική να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:45 και έσβησε περί τις 03.15, αλλά με τη δύναμη της Πυροσβεστικής να παραμένει στο σημείο, καθώς, λόγω και της παλαιότητας του κτηρίου, ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιας αναζωπύρωσης.

Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ανυπολόγιστες ζημιές

Ανυπολόγιστες είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές στο δημαρχείο Σερβίων από τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά την οροφή του κτηρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, φέρεται να έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα αρχείου στο γραφείο του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου, ενώ σημαντική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί πολύτιμα τουρκικά φιρμάνια και αρχεία.

Ωστόσο, ευτυχώς, φαίνεται πως δεν υπάρχει ζημιά στον χώρο του ληξιαρχείου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητά από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεση καταγραφή των αντικειμένων αξίας και των εγγράφων που υπήρχαν στον χώρο.

Να σημειωθεί πως ήδη εκφράζεται η αγωνία για την επόμενη μέρα και τη λειτουργία του Δήμου Σερβίων, καθώς και των υπηρεσιών που στεγάζονται στο δημαρχείο, καθώς θα πρέπει να βρεθούν άμεσα διαθέσιμοι χώροι.

Επίσης ήδη έχει ξεκινήσει το έργο του προανακριτικού τμήματος της Π.Υ. Κοζάνης, με το πιθανότερο σενάριο η φωτιά να ξεκίνησε από τον χώρο του κεντρικού server του Δήμου Σερβίων, ίσως από βραχυκύκλωμα.

 

 

«Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά λόγω της φύσης των υλικών και της παλαιότητας του κτηρίου»

Δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας, Κώστα Μαυροματίδη:

 

 

 

 

Πηγή: kozanimedia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης